Hans van der Knijff van Per Saldo
Hans van der Knijff van Per Saldo

Informatieavond maakt verschillen in uitvoering beleid PGB duidelijk

Politiek

Op donderdagavond 13 oktober was er de informatie avond georganiseerd door het Chronisch zieken en Gehandicapten Platform (CG-Platform) Son en Breugel in De Bongerd.

De avond was bedoeld om iedereen die direct of indirect te maken had met het PGB beleid te informeren over de mogelijkheden hiervan maar vooral de stand van zaken te bespreken zoals deze nu is na alle wijzigingen in de wetgeving voor de zorg, Wmo en Jeugdzorg.
De uitleg hierover werd gedaan door Hans van der Knijff van Per Saldo een vereniging van en door budgethouders, mensen die dus dagelijks in de praktijk ondervinden hoe de regeling wel of niet werkt.
Knijff was duidelijk in zijn verhaal en doorspekte het met zeer herkenbare praktijkvoorbeelden.
Voorbeelden die aangaven hoe triest het eigenlijk gesteld is met de PGB regeling in het algemeen. Wat vooral duidelijk werd is dat de regeling in verschillende gemeente anders word toegepast.
Na de uitleg door Knijff was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Daar maakte de redelijk gevulde zaal graag gebruik van. De opkomst viel wat tegen volgens de organisatie. Natuurlijk was de zaal redelijk gevuld maar met name de groep die gebruik maakt van jeugdzorg ontbrak, volgens de organisatie. Volgende week dinsdag is er een vergadering van de commissie burgerzaken op het gemeentehuis. Daar staat ook het uitvoeringsbesluit WMO 2015/2016 op de agenda.
Het CG-platform zal daar bij aanwezig zijn maar ook u kunt daarbij aanwezig zijn de vergadering is namelijk openbaar. Tijdens de vergadering zal duidelijk worden hoe de gemeente denkt over het WMO beleid en de uitvoering hiervan in de praktijk.