Steven Elders tijdens het afgelopen Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer
Steven Elders tijdens het afgelopen Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer

Steven Elders geselecteerd voor masterclass met Mark Rutte

Politiek

Son en Breugel - De 17-jarige Steven Elders uit Son en Breugel is een van de gelukkige geselecteerden voor het Toptalentengala op 8 april. Overdag zal hij een masterclass krijgen van minister-president Mark Rutte in Den Haag en s 'avonds mag hij op galadiner in de Ridderzaal.

"Ik moet en kan nog heel veel leren om mijn politieke ambities na te streven." Dit vertelde de eindexamenkandidaat havo en gedreven D66'er in zijn motivatievideo voor de selectiecommissie. Het evenement wordt georganiseerd door het Ministerie van OCW. "Er konden maar slechts 14 talenten geselecteerd worden voor de categorie politiek, daar ben ik er één van geworden." Naast de categorie politiek variëren de masterclasses van muziek met Ali B tot en met mode met Olcay Gulsen.

Ervaring
De politiek is Elders inmiddels niet meer vreemd. Zo was hij op zijn vijftiende al het jongste kandidaat-Statenlid van heel Nederland en heeft hij diverse functies als bestuurslid gehad bij D66. Hiernaast is hij Jeugdambassadeur bij ONE, een internationale lobbyorganisatie die zich inzet tegen extreme armoede in de wereld. Zijn grootste project tot nu toe is de Jeugdgemeenteraad in Son en Breugel waardoor hij basisscholieren betrekt bij de gemeente. "Ik ben ontzettend benieuwd naar wat Mark Rutte zal vertellen en hoe de dag precies zal gaan.'' Maar toptalent zou hij zich niet willen noemen: "Ik moet nog zoveel leren en er valt nog zoveel te bereiken dat de benaming van "toptalent" niet helemaal op zijn plaats is denk ik."
 

Afbeelding
Ingezonden 7 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 17 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 21 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 22 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 23 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen gisteren Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel