Afbeelding

De oplossing voor het parkeerprobleem

Politiek

Son en Breugel - De gemeente neemt zoals nu blijkt geen halve maatregelen wat betreft de parkeerproblemen in het centrum van Son. Zeker met de komende ontwikkelingen rond het Kerkplein wil de gemeente daadkracht laten zien.

Door en tijdens de bouw van de MFA en eventueel later de nieuwe kerk achter de toren zal een aanzienlijk aantal parkeerplaatsen komen te vervallen. Maar ook het gegeven dat een duidelijk gemotiveerde parkeerparagraaf in het bestemmingsplan de uitspraak van de Raad van State positief zal beïnvloeden is voor de gemeente belangrijk. Mede daarom is de gemeente bereid om in het totaal 33 ondergrondse parkeerplaatsen in de parkeergarages onder de appartementen van de Heistraat en 17 septemberplein te kopen voor een bedrag van € 330.000,- Daarnaast zullen servicekosten voor deze parkeerplaatsen €20,- per maand per plaats bedragen, een totaal dus van € 7.920,- per jaar.

Extra parkeerlaag
Voor een meerlaags parkeermogelijkheid, verdiept met een laag erboven, achter de Rabobank in de Heistraat zal een zogenaamde Quickscan, een verkort onderzoek worden uitgevoerd. Deze parkeerplaatsen moeten als structurele en geconcentreerde parkeeroplossing dienen.