Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Coalitiepartijen verzoeken om meer tijd voor beslissing over het MFA

Politiek

Vandaag 18 juni is er een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders door de coalitiepartijen PvdA/GroenLinks, VVD en Dorpsbelang.

In de brief verzoeken zij het college om opschorting van het terinzagelegging ontwerp bestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning voor het MFA.
Dit is normaal de volgende stap nadat het voorlopige ontwerp voor de MFA is vastgesteld in de raadsvergadering van 18 mei jl. Ook het parkeren en de stedenbouwkundige inpassing is toen vastgesteld. In het kader van "doorpakken" is de brief natuurlijk verrassend.
De coalitiepartijen lijken echter tot inkeer te zijn gekomen en lijken hun besluit nogmaals te willen herzien. In de brief vragen zij namelijk om nog een keer actief het gesprek aan te gaan met de inwoners van Son en Breugel over het voorliggende ontwerp.

En alles tot uiterlijk oktober van dit jaar te bespreken tijdens de commissies vergaderen van de gemeente. Het lijkt wel terug naar af, echter in de laatste alinea staat dat de uitgangspunten voor de realisatie van de beoogde MFA en alles wat daar mee te maken heeft, overeind blijven wat de coalitiepartijen betreft.
Een zeer bijzondere stap van de coalitie partijen, of deze gevoed is door de actie van enkele inwoners en ondernemers in DeMooiSonenBreugelKrant en Forum is niet duidelijk. Of is het zoals nu al door de oppositie word gesugreerd een charme offensief, niet meer en niet minder.