Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Provincie houdt druk op de ketel inzake gemeentelijke herindeling

Politiek

Son en Breugel/'s-Hertogenbosch - De gemeenteraden en colleges van Nuenen, Eindhoven en Son en Breugel zijn door de provincie uitgenodigd voor een informatieve en besloten bijeenkomst in het provinciehuis te 's-Hertogenbosch op 28 augustus a.s.

Eindhoven en Son en Breugel zijn de overgebleven kandidaten die in beeld zijn als fusiepartner voor een herindelingsproces met Nuenen. Gedeputeerde Spierings heeft al eerder laten weten dat Nuenen het proces niet moest traineren en dat de provincie anders de regie zou overnemen. In het ED zei ze: "Het provinciebestuur is klip en klaar geweest over de datum van het besluit en richting van de fusie. Gedeputeerde Staten hebben er geen vertrouwen in dat de sterk verdeelde gemeenteraad van Nuenen er zelfstandig in slaagt om een fusiepartner te kiezen." Nu lijkt de herindelingsprocedure onder leiding van de provincie officieel van start te gaan. De provincie wil graag dat Nuenen samengaat met Eindhoven. 
Met een tweede plaats als Nederlandse gemeente met de sterkste economie, uitgevoerd door weekblad Elsevier (juni 2017), lijkt Son en Breugel een belangrijke troef in handen te hebben in deze fusiebesprekingen om haar bruidsschat veilig te stellen.

Afbeelding