Afbeelding

Fietslessen voor statushouders

Politiek

Son en Breugel  -  Stichting vluchtelingenwerk Son en Breugel organiseert in samenwerking met de LEV groep fietslessen voor vergunninghouders binnen Son en Breugel. Via hun contactpersoon van vluchtelingenwerk zijn statushouders opgegeven voor deze fietslessen.

De fietslessen zullen bestaan uit een theorieles waarin ingaan wordt op de verkeersregels in Nederland, een drietal praktijklessen en zal afgesloten worden met een samenzijn aansluitend aan de les op woensdag 13 september bij Chill-out aan de Amerikalaan 2 te Son

De praktijklessen zullen gaan plaatsvinden op  woensdag 30 augustus, woensdag 06 september en woensdag 13 september 2017    tussen 19.00 en 20.00 uur. Het startpunt zal zijn aan  de Ventweg aan de Planetenlaan.

De statushouders moeten zelf voor een fiets zorgen, ook moeten ze er zelf voor zorgen op tijd op de startlocatie aanwezig te zijn.
 
Maandagmiddag 11 september zal in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een theorieles worden georganiseerd in de Boerderij te Breugel vanaf 13.00 uur. 
Het is de bedoeling dat na deze lessen de statushouders goed in staat zullen zijn om te fietsen en dat ze met kennis van de Nederlandse verkeersregels veilig deel kunnen nemen aan het verkeer.