De huidige situatie aan de Zeelandlaan 1
De huidige situatie aan de Zeelandlaan 1

Groenstrokenbeleid niet altijd succesvol

Politiek

Son en Breugel - De gemeente heeft haar groenstroken beleid herzien en aangepast. De uitwerking daarvan is in Son en Breugel op verschillende plaatsen zichtbaar. Veel particulieren hebben hun tuin kunnen uitbreiden door de aankoop van gemeente groen, grenzend aan de bestaande tuin van hun woning.

Echter bij groenstroken waarbij aankoop of een hogere huurprijs niet direct een voordeel oplevert voor de bewoner ontstaat er soms een niet gewenste situatie. Dit tot ergernis van een bewoner die voorheen het stukje groen mede door de lage huurprijs keurig bijhield.
Hieronder een praktijkvoorbeeld van de uitwerking van het nieuwe groenstroken beleid waar niemand echt gelukkig mee kan zijn.  Het gaat om een tuin langs een woning die geen deel uitmaakt van de bestaande tuin van de bewoners'

Onze zijtuin hebben wij 35 jaar lang gehuurd van de gemeente. De huurprijs was de laatste jaren zo'n € 50. Hoewel wij zelf weinig nut hadden van de zijtuin, hielden wij hem al die jaren goed bij. Dit tot tevredenheid van onze buurtgenoten. Het kostte ons wel enige honderden euro's per jaar maar dat hadden we er graag voor over.
Onlangs kwam de gemeente met het onzalige idee om de groenstroken te gaan verkopen c.q. verhuren tegen een veel hogere prijs. Voor ons zou dit betekenen dat we voor de zijtuin circa € 300 extra moeten gaan betalen. Dit vonden wij net iets te gortig en besloten daarom de zijtuin niet meer te huren en terug te geven aan de gemeente. In de (naïeve) veronderstelling dat de gemeente voor een minimaal onderhoud zou zorgen. Op foto  is te zien in welke deplorabele toestand de zijtuin nu is. Omdat wij hier niet voor verantwoordelijk willen worden gehouden, hebben we met een bord aangegeven dat dit een gemeentetuin is.
Wij vragen ons af wat de voordelen zijn van dit groenstrokenbeleid van de gemeente.
De bewoners van Zeelandlaan 1.


Heeft u ook dergelijke voorbeelden, of heeft u een voorbeeld die juist de positieve kant van het groenstrokenbeleid laat zien. Laat ons dit dan weten door een mail, eventueel met foto naar: redactie@demooisonenbreugelkrant.nl
 

Zoals het was aan de Zeelandlaan 1