Afbeelding

Freedom Run, geen eendagsvlieg !

Sport

Vandaag gaat de tweede editie van de Freedom Run van start. Een recreatieve loop over zes of tien kilometer.

Het start schot klinkt om 11.30 uur. Er kan niet meer worden ingeschreven, dit kon tot zondag 16 oktober.
Maar komen kijken kan natuurlijk altijd. De start en Finish is op het terrein van Park Historia aan de Sonseweg 39 in Best. Het parcours is in de omgeving van het Sonse meer.

De run is ontstaan vanuit de gedachte om onze verworven vrijheid anders te herdenken. En dat op een sportieve manier door te gaan hardlopen.
De datum staat ook voor de komende twee jaren vast en ligt rond de dag, 24 oktober, dat Best is bevrijdt.
Met het enthousiaste organisatie team kijken we een paar jaar vooruit in de planning. Goed voorbereidt zijn en maximaal kunnen inspelen op de viering van 75 jaar bevrijding in 2019 daar gaat het om.
In 2019 zal ook aansluiting worden gezocht met de festiviteiten in Son op 17 september.
Om een dag later op 18 september paraat te zijn in Eindhoven.
Wij willen een regionale invulling zijn voor een gezellige recreatieve loop met een thema.

De Freedom Run maakt onderdeel uit van de activiteiten van de Eindhovense stichting18 september.
Deze stichting heeft een deze sportieve manier van herdenken opgezet en werkt nauw samen met de gemeentes en organisaties uit Best en Son. "Sportief bewegen inspireert, motiveert en emotioneert mensen immers. Het maakt energie los. Hardlopen geeft je het gevoel van vrijheid', verwoordt Willem Biermans van de Stichting 18 september de gedachte.
Ook geeft hij aan 'Wij leven in een vrij land, in vrede en welvaart. Hoe het is geweest om in bezet gebied te moeten leven kan ik mij nauwelijks voorstellen. Vrij zijn en je vrij voelen is van alledag. Maar vrijheid is nog steeds geen vanzelfsprekende zaak. Kijk om je heen en je beseft dat het thema van de run 'Bewegen in vrijheid' steeds actueel blijft'.