Afbeelding

Beach Event Son en Breugel groeit uit zijn jasje

Toerisme

Son en Breugel – Hét zomerevenement van Son en Breugel is de afgelopen jaren uit haar jasje gegroeid. Na de succesvolle uitverkochte eerdere edities is besloten dit jaar uit te breiden naar een tweedaags evenement. Het evenement vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 september.

 
De festivalorganisatoren, waaronder Pieter Egmond en Ronnie Brans, zijn al enkele maanden bezig met de voorbereidingen voor de komende editie. Ronnie Brans: ‚We willen onszelf blijven uitdagen en zien dat er mogelijkheden tot groei zijn. We maken er dit jaar voor het eerst een tweedaags evenement van. Onze vrijdag richten we ons vooral op de festivalgangers uit Son en Breugel die niet genoeg hebben aan één dag.' 
Op vrijdag vindt een muziekavond plaats met medewerking van onder andere de Nederlandstalige feestacts Snollebollekes en Henk Dissel, met als resident DJ, DJ Coenio.
 
Hoofdmoot van het festival blijft echter de zaterdag. Egmond: 'Op zaterdag blijven we streven naar een feest voor jong en oud. Beachvolleybal is een toegankelijke sport, met deelnemers tussen de 18 en 70 jaar oud. Meedoen is dan ook belangrijker dan winnen. Voor de allerkleinste zal er ook weer een springkussen aanwezig zijn. Het dagprogramma zal worden voorzien van zomerse klanken door Feest DJ Geert.'
 
Zaterdagavond pakt Stichting Beach Event Son groots uit. Op de MainStage in de grote festivaltent komen o.a. Mental Theo, E-Force, The Viper en Ruthless. In de tweede area 'Cafe aan de Dommel' wordt ook serieus uitgepakt met de coverband De Corona's, die er met hun aanvraagtelefoon één grote show van maken. Op deze manier is er voor alle doelgroepen een interessant programma aanwezig. 
De inschrijvingen voor het beachvolleybaltoernooi lopen voorspoedig. Binnen enkele weken zijn al ruim 130 teamplaatsen gevuld. 
Zowel voor de muziekavonden als het beachvolleybaltoernooi zijn tickets beschikbaar via www.beacheventson.nl.