Afbeelding

Girl power tijdens Holland cup Taekwon-Do

Verenigingen

Op vaderdag werd de 5e editie van de Holland cup gehouden in Pijnacker. Dit hoogstaand toernooi werd weer 2 dagen druk bezocht door 16 landen en 430 deelnemers op hoog niveau.


Chong Do Kwan was op beide dagen vertegenwoordigd en behaalde de nodige prijzen op alle onderdelen, wat maar weer laat zien hoe allround de club is.
De meeste deelnemers van CDK moest aan de bak op zondag. De dag werd zoals gewoonlijk begonnen met de stijlfiguren.
Isa van de Braak was de eerste die een medaille bemachtigde in haar klasse en werd 2e, net als Morris de Louweren die zijn technieken goed onder controle had.
Ashley Datinsky werd kampioen en versloeg Roos Gordijn van onze eigen Schijndelse vestiging in de finale. Daarna volgde al snel het sparren en kwamen de beschermers voor de dag. Junior Raisa van den Broek werd 1e met haar lange traptechnieken en veegde haar tegenstanders van de mat. Ashley Datinsky en Isa van de Braak vielen weer in de prijzen en werden beide 3e in hun lengte klasse en knokte beide voor de 3e en 4e plaats en brachten het eremetaal mee naar Son
De zaterdag ervoor moesten alle A-klasse deelnemers het veld betreden voor de onderdelen stijlfiguren, sparren en breektechnieken.
Op dit laatste onderdeel werd junior Rens Bruisten kampioen tussen de zwarte banders en liet zijn visite kaartje achter en werd door de bondscoach aangesproken voor het Nederlands team.
Coaches Kimberly en Carlo keken terug op een geslaagde dag en ook de scheidsrechters Ron, Sander en Bram keken strenge, doch rechtvaardig naar alle deelnemers en kregen complimenten van de organisatie.
Taekwon-Do Chong Do Kwan traint in de Bongerd en in de Tref op Zonhove. Kom gerust eens kijken of maak gebruik van de gratis proeflessen. Check www.carlo-do.com voor meer info.