Afbeelding

De eerste Maestro's zijn bekend!

Verenigingen

Na het succesvol verlopen concours van 27 november richt harmonie Pro Honore Et Virtute haar pijlen op het volgende project: Maestro 2017. Op 10 juni zullen 6 bekende dorpsgenoten de strijd met elkaar aan gaan om te zien wie de beste Maestro van Son en Breugel is. Wie die dappere dorpsgenoten zijn, is lange tijd geheim gebleven. Deze week stellen we de eerste drie aan u voor.


Kristel Pols - Engel
De eerste Maestro die we aan u gaan voorstellen is Kristel Pols - Engel. Kristel is 32 jaar oud, woonachtig in Breugel en getrouwd met John. Samen zijn ze pleegouders van een zoon en dochter. In Son en Breugel is Kristel vooral bekend als kapster bij kapsalon La Jeunesse en als deelnemer aan de jaarlijkse zittingsavonden. Daar brengt ze elk jaar weer vele mensen aan het lachen als een van de weinige vrouwelijke tonpraters van ons dorp. Die podiumervaring zal haar zeker van pas komen bij het Maestroconcert. Kristel heeft als 10-jarige één jaar klarinetles gehad bij de harmonie. "Naast het zingen onder de douche is die klarinetles mijn enige muzikale achtergrond", zegt ze zelf. "Ik vind het doodeng, maar ik heb er ontzettend veel zin in".


Rob Verschuren
Ook Rob Verschuren zal op 10 juni acte de présence geven als een van de zes Maestro's. Rob woont sinds een half jaar officieel op Roois grondgebied. Maar aangezien de gemeente het mooie Zwijnsbergen graag bij Son en Breugel zou willen zien, ziet de organisatie van Maestro deze kleine grensoverschrijding ook maar door de vingers. Rob is getrouwd met Annelies en heeft 4 kinderen die al niet meer thuis wonen. Jarenlang is Rob leerkracht schoolmeester geweest op de Stoklandschool, waarna hij de stap heeft gemaakt naar het Fioretticollege in Sint-Oedenrode alwaar hij Nederlands heeft gegeven. Inmiddels geniet hij van zijn welverdiende pensioen. In 1995 was Rob de prins van Krutjesgat. Velen van u zullen Rob daarnaast kennen als tonprater tijdens de zittingsavonden, waar hij afgelopen jaar een glansrijke comeback maakte na enkele jaren van afwezigheid. Met The Blue Stars heeft hij al enkele succesvolle programma's op de planken gebracht, met cabaret en liedjes. Of deze muzikale bagage voldoende is om ook te slagen als Maestro, dat zal moeten blijken. "Ik ga me er in elk geval voor de volle 100% voor inzetten", aldus Rob.


Tom van den Nieuwenhuijzen
De derde Maestro die we aan u voorstellen is Tom van den Nieuwenhuijzen. Tom is 34 jaar en woont samen met zijn man in Eindhoven. Sinds begin dit jaar is Tom wethouder in Son en Breugel namens PvdA/GroenLinks. Hij is verantwoordelijk voor Cultuur. Vandaar ook dat Tom onmiddellijk "ja" zei toen hij werd gevaagd voor Maestro: "Ik wil mezelf als wethouder graag laten zien in het dorp, zeker bij de verenigingen die belangrijk zijn voor de cultuur in Son en Breugel", aldus de wethouder. Tom heeft zelf enige muzikale ervaring. Als kind heeft hij noten leren lezen en blokfluit gespeeld, waarna hij snare drum is gaan spelen bij de Schutterij. Op latere leeftijd heeft Tom ook nog pianoles gehad. "Ik heb wellicht wel wat muzikale ervaring, maar dat wil nog niet zeggen dat ik een orkest kan dirigeren. Dat is ook voor mij nieuw. Ik kijk er wel heel erg naar uit, ik heb er veel zin in."

Volgende week presenteert Pro Honere Et Virtute de volgende drie Maestro's aan u. Houd de Facebookpagina van Harmonie Pro Honore Et Virtute in de gaten voor meer informatie. Daar vindt u ook de filmpjes van de Maestro's.

Maestro Kristel Pols-Engel
Maestro Rob Verschuren
Maestro Tom van den Nieuwenhuijzen