Afbeelding

Avondwandel vierdaagse (AW4D) een dorpsevenement voor het hele gezin

Verenigingen

Son en Breugel - Dit jaar trekt de Avond Wandel 4-Daagse voor de 20e keer door de straten van Son en Breugel, van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni. Nieuwe organisator JC Oase is blij te kunnen aankondigen dat wethouder Kees Vortman en burgemeester Hans Gaillard een mooie rol vervullen tijdens de AW4D.

Wethouder Vortman verzorgt de opening op dinsdag en op vrijdag wordt deze jubileumeditie feestelijk afgesloten door onze burgemeester!
De Avond Wandel 4-Daagse is een dorpsevenement voor het hele gezin. JC Oase haalt dan ook alles uit de kast voor uw kinderen. Zo krijgt elk kind dat mee loopt een lootje waarbij er een spectaculaire hoofdprijs te winnen is, namelijk een compleet georganiseerd kinderfeestje! We delen tevens de prijs 't Skôn Lopertje uit. Deze prijs gaat naar de wandelaar of groep wandelaars die de skônste foto hebben gemaakt met het jubileumgetal "20". Naast het traditionele beeldje is er dit jaar een extra prijs beschikbaar voor de winnaar! Gedurende het hele evenement mogen er foto's worden opgestuurd en op vrijdag zal de winnaar bekend worden gemaakt. De leukste foto's zullen daarna ook terug te vinden zijn op onze website.

Afsluiting op 9 juni
Zoals de afgelopen jaren traditie is geworden, kunnen de lopers hun medaille in ontvangst nemen onder muzikale begeleiding van Wa'n Klank! Daarna is er de mogelijkheid na te genieten met een drankje op het "Oase Wandelplein" of in het pand van JC Oase. Net als voorgaande jaren zal het defilé ook live worden uitgezonden via internet door Son en Breugel TV. Voor ieder die niet in persoon aanwezig kan zijn, bestaat er dus toch de mogelijkheid om hun familieleden of vrienden vanuit thuis te zien finishen!

Praktische informatie
Start- en eindpunt van alle wandelingen is het "Oase Wandelplein" wat zich bevindt achter de kerktoren in Son. Vanaf die locatie loopt een pad dat rechtstreeks verbonden is met JC Oase. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 2½, 5 en 10 kilometer. De 10-kilometerroute loopt veelal door het buitengebied, terwijl de wandelaars van de 2½-kilometerroute vooral door de kern van Son lopen. De route van 2½ kilometer is ook geschikt voor rolstoelgebruikers en families met kinderwagens. De routes zijn bewegwijzerd, er zijn posten onderweg en alle lopers krijgen een routebeschrijving mee. De organisatie heeft samen met de gemeente en de politie verkeersmaatregelen genomen, zodat de routes veilig zijn. Dit houdt onder andere in dat het Kerkplein tussen de Torenstraat en Nieuwstraat van dinsdag 6 juni tot en met donderdag 8 juni van 17.00 en 22.00 uur wordt afgesloten voor doorgaand verkeer en op vrijdag 9 juni van 17:00 tot 23:00 uur. De organisatie verzoekt deelnemers om de auto thuis te laten staan. Mensen die toch met de auto komen, kunnen parkeren rondom het Kerkplein. Er zijn ook weer prijzen te winnen, waaronder de prijs voor de grootste groep wandelaars en de bijzondere prijs 't Skôn Lopertje.

Inschrijven
Inschrijven kan bij JC Oase op zaterdag 3 juni van 12.00 uur tot 14.00 uur en maandag 5 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 per persoon. Schrijft u zich in op dinsdagavond 6 juni dan kost deelname € 4,00. Op dinsdag, woensdag en donderdag starten alle deelnemers tussen 18.30 uur en 19.00 uur. Op de slotavond vertrekken de wandelaars van de 10-kilometerroute om 18.30 uur, deelnemers aan de 5-kilometerroute om 19.00 uur en lopers van de 2½-kilometerroute gaan op weg om 19.15 uur. Voor meer informatie kunt u e-mailen naar aw4d.info@jc-oase.nl, kijken op www.jc-oase.nl of ons volgen op facebook: Avond Wandel 4-Daagse Son en Breugel.
 

Afbeelding
Afbeelding