Afbeelding

Bezoek zorgwinkel Best tijdens Scootmobieltocht

Verenigingen

Op woensdagmiddag 14 juni was er weer een tocht georganiseerd voor de scootmobielgroep "Scoot on Route" van het Chronisch zieken en Gehandicapten Platform Son en Breugel. Om 13.00 uur verzamelden wij ons op het Raadhuisplein. Vandaar vertrokken wij met 11 scootmobielers en 4 begeleiders op de fiets.


Via de Nieuwstraat richting de brug en voor de brug namen we het fietspad langs het Wilhelminakanaal. Na de Houtensbrug reden we aan de andere kant van het kanaal verder. Vandaar uit gingen we naar het nieuwe fietspad langs de Visvijver Ekkersweijer en Aquabest. Het is een prachtig breed fietspad geworden. Echt een verrijking voor de fietsroutes in onze omgeving. Door de Nieuwe Heide reden we naar het fietsbruggetje over het Wilhelminakanaal. Na een stukje fietspad verder over de Boslaan Zuid. Aan het eind van deze weg gingen we het fietsviaduct A2 over. Vandaar uit naar het centrum van Best voor onze koffiestop.

Onze koffiestop was dit keer de Zorgwinkel Best. In ons winterprogramma van "Scoot on Route" was Patrick Schmidt van de Zorgwinkel Best een keer bij ons geweest om te vertellen over deze nieuwe Zorgwinkel. Die biedt erg veel mogelijkheden voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Allerlei hulpmiddelen van rollator tot scootmobiel en van urinaal tot Sta-op stoel. Ook lenen zij hulpmiddelen uit. Tijdens dat bezoek nodigde Patrick ons uit voor een bezoekje met koffie/thee. Dat hebben we dus gedaan. We werden verwelkomd door Linda en later schoof ook Patrick nog aan. De koffie en thee met cake waren heerlijk. Iedereen nam een kijkje in de winkel met de vele mogelijkheden. Natuurlijk waren er deelnemers die meteen zaken deden en bijvoorbeeld een rollator kochten. Na dit geslaagde bezoek en de foto's vervolgden wij onze weg.

Door Best gingen wij verder naar de Sint Oedenrodenseweg. Via de Klaverhoekseweg reden we naar de Oude Baan en de Molenheideweg. Aangekomen op de Sonseweg en verder de Bestseweg en de Zandstraat kwamen wij om goed 16.00 uur weer terug op het Raadhuisplein. Op de teller stond 21 km. Het was een prachtige tocht door natuur en door Best met een geslaagd bezoek aan de Zorgwinkel in Best. Onze volgende tocht is op woensdag 12 juli a.s. Ook dan vertrekken wij weer om 13.00 uur vanaf het Raadhuisplein. Meer informatie kunt u vinden op www.cgplatformsonenbreugel.nl Wanneer u mee wilt rijden dan graag van te voren aanmelden op tel. 0499-479293 of voorzitter@cgplatformsonenbreugel.nl