Afbeelding

Nieuw seizoen ComputerGebruikersClub van de PVGE Son en Breugel e.o.

Verenigingen

De ComputerGebruikersClub (CGC) is een club binnen de Algemene seniorenvereniging PVGE afdeling Son en Breugel e.o. De PVGE seniorenvereniging staat open voor iedereen!

De activiteiten van de club bestaan uit bijeenkomsten en uit werkgroepen/cursussen.

In de plenaire bijeenkomsten, elke tweede dinsdag van de maand, wordt een presentatie gehouden over steeds wisselende onderwerpen met betrekking tot de computer. De onderwerpen hiervoor kunnen door alle leden ingebracht worden. De inloop bijeenkomst, elke vierde dinsdag van de maand, is een zogenoemde inloopmiddag, waarbij ieder met zijn vragen betreffende het computergebeuren terecht kan. Daarnaast worden er dan ook nog kleine onderwerpen behandeld. Deze bijeenkomsten worden gehouden in gemeenschapshuis Braecklant, Amerikalaan 2 in Son van september t/m juni van 14.00 tot 16.00 uur.
 
De werkgroepen houden zich bezig met het opfrissen van de vaardigheid met de verkenner,  digitale fotobewerking, tablets (iPad/Android) en multimedia. 
De bijeenkomsten vinden plaats in het HOi Huis of gemeenschapshuis Braecklant. Deelname aan deze activiteiten is wat aantal deelnemers betreft beperkt. De werkgroepen lopen van oktober t/m april en zijn alleen toegankelijk voor de leden. Leden van de CGC kunnen in principe aan alle activiteiten deelnemen. Bij de eerste plenaire bijeenkomst op 12 september 2017 om 14:00 uur in Braecklant zullen de werkgroep leiders hun plannen voor het komend seizoen kort presenteren. Er zijn al meer dan 10 werkgroepen gepland waaronder:

•    Fotobewerking met diverse extra onderwerpen
•    Multimedia
•    Opfrissen Windows Verkenner,
•    Een adresbestand maken en etiketten afdrukken
•    Fotoboek maken met het programma Albelli
•    iPad werkgroepen
•    Android werkgroep

Meer informatie hierover kunt u vinden op:
 https://sonenbreugel.pvge.nl/clubs-sonenbreugel/computegebruikersclub/ 
U kunt zich aanmelden bij Arnold van den Broek (arnoldjanvandenbroek@gmail.com). Ook vrijwilligers voor het leiden of assisteren bij werkgroepen zijn welkom! Om lid te worden van de ComputerGebruikersClub moet men lid zijn van de PVGE (zie https://www.pvge.nl/  voor wat men daar allemaal voor terug krijgt...). De CGC kost  € 20 per jaar.
Leden ontvangen m.u.v. juli en augustus, maandelijks het clubblad "Het Digitaaltje" met o.a. informatie over alle activiteiten.

Indien u belangstelling heeft kunt U zich het best nu al aanmelden, want voor enkele werkgroepen is het aantal deelnemers beperkt. Ter oriëntatie kunt u op dinsdag 12 september om 14.00 uur terecht op bovengenoemde introductiebijeenkomst in Braecklant.