Afbeelding

Genomineerd voor ondernemer van het jaar 2016

Zakelijk

PLUS Marcel en Jeannette Verhoeven genomineerd voor ondernemer van het jaar.Marcel en Jeanette Verhoeven , eigenaars van de Plus Supermarkt , zeer gedreven ondernemers die met hart en ziel hun PLUS runnen.

Door: Hennie van Hagen

Jeanette al meer dan 30 jaar werkzaam in de supermarkt , begonnen als 16 jarige bij de SPAR , zoals die toen heette , in de Achtste Barrier in Eindhoven. Marcel speelde tijdens zijn studie tijd betaald voetbal bij FC Eindhoven en een tijd in Belgie . Op 22 jarige leeftijd kwam de gedachte bij hem op of dit wel zijn toekomst was…voetballen.. Nee dus.. Hij solliciteerde bij Euro Spar in 1991 , werd daar aangenomen maar…de liefde voor het vak sloeg niet alleen over naar Marcel, maar ook de liefde voor Jeanette die daar werkte sloeg over.

Euro Spar werd Spar , toen Super en werd daarna Super de Boer en na het halen van zijn vakdiploma's werd Marcel bedrijfsleider in 1997. Echter de vorige eigenaar van Plus Son , Marcel Brouns , vroeg Marcel om naar Son te komen om daar bedrijfsleider te worden. Het duo Grote en Kleine Marcel was hiermede een feit. Maar mijnheer Brouns verhuisde naar een Plus supermarkt in Dommelen en ook daar volgde Marcel, op het verzoek van Brouns hem en ging mee naar Dommelen. Jeanette bleef echter in Son werken , zij werkte anderhalve dag per week en wilde niet op en neer rijden naar Dommelen. Na 9 jaar keerde hij terug naar de Plus in Son bij de heer Rijsemus die ook in Asten een Plus had. Eric Gorissen , destijds bedrijfsleider in Son nam de Plus in Asten over en kwam er de kans voor Marcel en Jeannette om de zaak over te nemen in 2012. De zaak werd grondig verbouwd en er werd een geheel eigen stijl aan de supermarkt gegeven en Plus Marcel en Jeannette Verhoeven werd een feit. Voorop staat bij hun , klantvriendelijkheid, een nette opgeruimde winkel en niet te vergeten , gemotiveerd personeel. Het assortiment werd uitgebreid en er werd ( en wordt nog steeds ) veel aandacht aan service verleent. Klaar staan voor de klanten , dat is het motto. Zoals bv een mevrouw die een kapotte band had , fiets in de bus en thuis brengen. En dat de klanten hun werk waarderen blijkt wel uit het ontvangen van een enveloppe met € 100,00 met een bedankt groet en een succes wens voor de toekomst.

Ook sociaal zeer betrokken bij Son en Breugel. Er worden veel goede doelen gesteund door Marcel en Jeanette. Op dit moment werken er 70 mensen bij Plus Verhoeven in Son . De Plus supermarkten zijn een Coöperatie , een onderneming van , voor en door ondernemers. Alle ondernemers hebben een aandeel in de Coöperatie maar werken zelfstandig. Er zijn in Nederland 268 Plus supermarkten en veel panden zijn eigendom van Plus. Marcel een gedreven en druk pratende ondernemer over zijn werk , met Jeanette wat stilletjes op de achtergrond maar ook met een enorme drive om van hun PLUS Marcel en Jeannette Verhoeven een succes te maken. Boordevol plannen en ideeën voor de toekomst , niet omkijkend zoals Marcel zegt , maar vooruit kijken …begonnen met 36 man personeel en nu 70 gemotiveerde medewerkers , een enorme omzet stijging in 5 jaar en allen staan klaar om van 2017 ook een succesvol jaar te maken. Een jaar waarin het 5 jarig bestaan groot zal worden gevierd met diverse activiteiten , aanbiedingen en acties voor het goede doel . De opvolging is misschien al geregeld …hun 2 kinderen zijn ook werkzaam in de zaak en wie weet…We wensen hun veel succes en een goede toekomst. En het is dan ook terecht dat zij zijn genomineerd voor Ondernemer van het Jaar.

Afbeelding