Henri Swinkels Foto: Wil Feijen
Henri Swinkels Foto: Wil Feijen

Op de Koffie bij

Zakelijk

Deze keer ga ik op de koffie bij een man die waarschijnlijk al op meer feestjes is geweest dan ik ooit zal komen, en is daardoor misschien bij veel van onze lezers al een bekende, zijn naam Henri Swinkels. 

Door: Adrie Neervoort

Henri Swinkels is eigenaar van Swinkels Cateringservice. En in deze naam zit eigenlijk het woord dat deze man uniek maakt, namelijk zijn service. Henri is een bevlogen man als het om zijn vak gaat, als volleerd slager enkele jaren geleden  gestart met catering aan huis. Zijn doel een passend onderdeel zijn van uw feestje of partijtje. Of het nu om het leveren van de barbecue gaat of het complete pakket met drank en een koelwagen, alles kan maar niets moet, zelfs de koelwagen is los te huur. 
Henri is zoals hij is, een gezellige goedlachse Brabander met een passie voor eten en alles wat daarbij hoort. 

Wie Swinkels catering inschakelt  weet vooraf precies wat hij krijgt. Het bedrijf van Henri richt zich voor al op de kleine en middelgrote feesten en partijen, of het nu om een compleet buffet of een barbecue gaat Henri bespreekt alles persoonlijk met de klant. Henri geeft aan, dat goed luisteren naar de klant misschien wel de reden is waarom de klanten zo tevreden zijn. Ik geef geen kant en klaar pakket aan de klant maar stel het pakket samen naar aanleiding van het gesprek, wensen en budget van de klant. Wat Swinkels Catering ook uniek maakt is dat Henri niet alleen bij de offerte is betrokken maar ook bij de uitvoering, want als de klant het wilt staat Henri achter de Barbecue of de Reuzenkoekenpan. De Reuzenkoekenpan is een verhaal apart zegt Henri "jaren geleden was deze pan enorm populair, daarna is hij wat in de vergetelheid geraakt. Maar nu is hij weer helemaal terug en terecht volgens Henri. Het is gewoon een sfeer product waar heel veel gerechten in gemaakt kunnen worden van éénpans gerechten tot een gebakken ei maar ook een overheerlijke hamburger compleet met broodje en alles wat daarbij hoort. 

Terwijl Henri enthousiast vertelt over zijn vak als cateraar, vraag ik wat het ijzeren geval met de schoorsteen die buiten staat eigenlijk is? Henri kijkt mij en en er verschijnt een lach op zijn gezicht, "dat zegt hij is mijn rokerij, een nieuwe die nog groter en beter is dan de vorige" Wat blijkt Henri rookt graag zijn eigen visje. In dit geval een vers gevangen forel. Voor ik het weet krijg ik uitleg van de mogelijkheden die het roken van bijvoorbeeld een vis biedt en hoe je de smaak van het eindresultaat kunt beïnvloeden. Ongelooflijk die man denkt alleen aan smaak en kwaliteit als het om eten gaat. Het water loopt je als het ware in de mond als hij gaat vertellen over eten en wat daarbij nou echt  belangrijk is. Henri zegt dat het product of het nu vis of vlees is gewoon goed moet zijn, of je het rookt bakt of grilt, de basis daar draait het om. Daarom komen vaak gerechten die als basis goed zijn steeds weer terug.  "doe maar gewoon dan wordt je vanzelf bijzonder" is volgens Henri Swinkels ook de kern van een goede keuken. Terwijl hij dit zegt krijg ik van hem een zelf gerookte forel netjes ingepakt in mijn handen geduwd. "lekker voor thuis"zegt hij

Swinkels Catering Sint Isidoriusstraat 17 Son en Breugel 0499 474582 of 06 30477156 info@hswinkels.nl www.hswinkels.nl