Amanda Schiltmans
Amanda Schiltmans Foto: Wil Feijen

De juiste mensen kennen daar kom je verder mee.

Zakelijk

Son en Breugel - Netwerken nieuwe stijl…'Let's Crovv!!  "Netwerken is belangrijk in je bedrijfsvoering, het is geven en nemen. Dus ook jij helpt mensen als ondernemer in je netwerk aan informatie en nieuwe contacten en geeft iemand net die tip over die ene opdracht die goed past. Zo help je elkaar aan klanten, leads en nieuwe opdrachten. Met Crovv helpen wij de deelnemers om echt actief en innovatief bezig te zijn met netwerken en zaken doen."

Door: Arjen Strik

Aan het woord is Amanda Schiltmans, ambassadeur van CROVV, dat staat voor Crowd video networking en voorzitster van 'netwerk regio Groot Eindhoven'. "We hebben het Netwerken middels ons gestructureerde online platform veel dynamischer, makkelijker en effectiever gemaakt."

We zitten bij Amanda thuis aan de eettafel. Ze verontschuldigt zich en had ons liever ontvangen op haar bedrijf Q-studio, een pro-actief reclamebureau, dat ze samen met haar man runt en gevestigd is op Ekkersrijt. "Maar ja voor een kapotte vaatwasser moet je soms thuis zijn om de monteur binnen te laten," vertelt ze lachend.

Op tafel staat een laptop, we zijn ingelogd en hebben via videoconference glashelder contact in beeld en geluid met de oprichters van CROVV, Henk van Gils en Ton van de Ven. "In de oude wereld kwam je elkaar als ondernemers eens in de zoveel tijd tegen op een 'netwerkborrel.' Je kent elkaar niet goed, wisselt visitekaartjes uit en praat wat onwennig over je producten. Een hagelschot aan informatie in de hoop dat het je wat oplevert. Op deze bijeenkomsten zag je veel 'halers', mensen die willen scoren maar weinig echte contacten.
Met CROVV zijn we innovatief echt aan het netwerken. De deelnemers staan via de PC met elkaar in verbinding en hoeven niet fysiek op een plaats aanwezig zijn. Je kan netwerken vanuit huis, kantoor of waar je maar bent, zowel regionaal, nationaal maar ook internationaal. Internet kent geen grenzen."

Henk en Ton vullen elkaar aan: "Crovv Networking is het eerste on- & offline netwerk in Nederland én over de grens. De kracht van Crovv is dat leden zowel via een online platform als een maandelijkse borrel elkaar ontmoeten. Tijdens de wekelijkse online meeting vertellen de deelnemers kort over hun bedrijf, hun activiteiten en specialisatie en stellen een zoekvraag. Iedere deelnemer komt aan bod via zijn 'pitch', dit gebeurt onder leiding van een voorzitter, in dit geval Amanda. De zoekvragen zijn na afloop te vinden op het platform. Het enige wat je nodig hebt is een Laptop, Google Chrome, en een microfoon.

Amanda vervolgt: "De basis van een goed netwerk is vertrouwen. Het doel is het delen van kennis, informatie en contacten. De essentie is, dat je weet wat je wilt bereiken en hoe je je netwerk gebruikt, onderhoudt en uitbreidt en anderen weet te vertellen wat je specialisme is." Door de wekelijkse 'online sessie' leren de ondernemers en zelfstandigen elkaar goed kennen. Ze kunnen ook via ons platform presentaties uitwisselen en je ziet in de maandelijkse offline borrels dat collega ondernemers elkaar weten te vinden en elkaar verder helpen.

Ton en Henk: "Inmiddels zijn er landelijk meerdere netwerken actief waar je contacten kunt opbouwen. En we groeien snel, ook in België en onze ambitie is dit internationaal verder uit te bouwen. Men kan lid worden van Crovv Networking en gelijk deelnemen en gebruik maken van de faciliteiten."
Informatie over het lidmaatschap is te vinden op de site: HTTP://WWW.CROVV.COM of A.Schiltmans@crovv.com
Amanda zwaait de vaatwassermonteur uit . "Bedankt hoor, ik hoop je hier nooit meer terug te zien," zegt ze met een kwinkslag.