Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Driekoningenzingen voor Kindia

Ook in 2017 gaan de leerlingen van basisschool De Bloktempel op vrijdagavond 6 januari "Driekoningenzingen ". Verkleed als Koning trekken de groepjes, die begeleid worden door een volwassene, door woonwijk de Gentiaan.

Op deze manier hopen zij geld in te zamelen voor "Kindia." Deze stichting werd in 2005 opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers die zich het lot van Indiase straatkinderen en kinderen met een handicap aantrekt. De stichting steunt diverse projecten. De opbrengst van de actie van de Bloktempel gaat naar het project JET . Twee oud- leerlingen van De Bloktempel, beiden vanaf de oprichting actief in het bestuur van Kindia, houden de Bloktempel al jarenlang op de hoogte over de besteding van de ingezamelde bedragen.
De Commissie School Activiteiten zorgt ervoor dat elk groepje één straat krijgt toegewezen. Tussen 18.00u en 19.00 u kunnen de bewoners van de desbetreffende straat de Koningen verwachten. Hopelijk komen ze niet aan een gesloten deur !

Na het zingen en collecteren, wordt bij terugkomst op school het geld geteld. Daar wordt nog even nagepraat door kinderen en ouders onder het genot van warme chocomel in afwachting van het eindbedrag . Door deze traditie kunnen kinderen iets betekenen voor andere kinderen!