Lezerspodium

Breugel bruist

En wederom stond er een artikeltje van DorpsVISIE in de lokale bladen, bedoeld om u ervan te overtuigen dat de plannen van het college niet deugen, en dat de coalitie van Dorpsbelang, VVD en PvdA/GroenLinks "maar wat doet". Dit keer mocht het plan "Breugel bruist" eraan geloven. Het is niet goed, het deugt niet of er is iets mis mee. Dat was de algemene, inmiddels bekende teneur.
Met dit ingezonden stukje, doet DorpsVISIE alleen onrecht aan de inbreng van alle betrokken verenigingen, scholen, maatschappelijke instellingen en vrijwilligers. Juist zij hebben een plan dat de afgelopen zes jaar niet van de grond is gekomen, met enthousiasme nieuw leven ingeblazen.

Het plan is niet nieuw. Het is een "revival" van eerdere ideeën, maar door veranderde omstandigheden aangepast. Ook worden alle betrokken partijen veel meer bij de invulling en uitwerking betrokken. Immers, voor hen én onze inwoners worden de plannen ontwikkeld. Alleen als zij achter de plannen staan, leiden deze tot succes.
Het plan is ook niet af. Dat is onmogelijk in de korte tijd die de partijen hebben gehad om het een herstart te geven. Wat wel is gelukt, is dat alle betrokkenen weer aan tafel zitten en constructief meedenken. Het is een plan door en voor de inwoners van Breugel

In de laatste raadsvergadering is DorpsVISIE alsnog akkoord gegaan met de kaders voor de ontwikkeling van "Breugel bruist". Dat is mooi en te prijzen, want ons dorp is bij dit soort ontwikkelingen gebaat bij eenheid. Het lijkt dat DorpsVISIE langzaam de ogen opent, en zij in de gaten krijgt dat de plannen voor "Breugel bruist" goed zijn.
Hopelijk houdt DorpsVISIE de ogen open, en denkt ook zij constructief mee in de verdere ontwikkeling. Anders zou het een gemiste kans zijn.

Fractie VVD, Son en Breugel


Goedendag vrijwilligers, buurtvereniging Geheurtdurbij, activiteitenbegeleiding en medewerkers van Zonhove,
Aflopen vrijdag was ik met een aantal familieleden, samen met onze nichtje, op Zonhove. (Ons nichtje woont op Zonhove.) Ik begreep van haar moeder dat er een kersttocht zou zijn en of we eventueel zin hadden mee te gaan.
Zoals we met regelmaat ons nichtje bezoeken, leek ons dit een leuk idee om zo samen 'kerst in te luiden' met ons lieve nichtje en haar medebewoners.
Wat we aantroffen bij aankomst overtrof wekelijk al onze verwachtingen. Het was een heus Charles Dickens dorp met ALLES erop en eraan.
Zo mooi, zo betoverend en zo ontroerend! We werden er allemaal even stil van! Zelfs onze kinderen van rond de 20 die ook even mee wilden, werden er stil van.
Eén warm bad van lieve mensen die zich, zo kregen wij meteen de indruk, weken/zo niet maanden hadden uitgesloofd hier een mooie kerstavond van te maken.
En dat werd het!!! Het werd een PRACHTIGE avond voor alle bewoners in de eerste plaats. Maar ook wij hebben genóten! Zeer genoten. Een gedenkwaardige avond!
Ik weet niet hoe ik u anders kan bereiken dan via deze manier: Graag wil ik allen die ervoor gezorgd hebben dat deze avond een bijzondere avond was voor velen zéér danken. De vrijwilligers, de buurtvereneining, de koren, de activiteitenbegeleiding en het personeel van Zonhove.
Wij waren zeer onder de indruk waren van de fantastische avond. Wat is ons land toch gezegend met zoveel mooie mensen die dit vrijwillig doen voor onze medemens die dit niet zelf kan organiseren/regelen en waarvoor dit veel betekent.
ZEER VEEL DANK en COMPLIMENTEN VOOR DEZE FANTASTISCHE SPROOKJESAVOND!
Een tante van een bewoonster van Zonhove.