MarieAnne van Gestel
MarieAnne van Gestel Foto: Wil Feijen

Wijkcomité en Garagesale


Wijkcomité Sonse Bergen zoekt mede initiatiefnemers voor oprichting en organiseert de 5e Garagesale

Door: Arjen Strik

Wijkcomité Sonse Bergen
"Ik heb een heerlijk huis in een fantastische buurt en woon met veel genoegen al ruim 11½ jaar in deze unieke en mooie wijk," zegt MarieAnne van Gestel, mede-initiatiefneemster voor de oprichting van wijkcomité 'Sonse Bergen'. Veel huizen zijn begin jaren zestig van de vorige eeuw gebouwd als huurhuizen voor medewerkers van Philips. De huizen zijn schitterend gelegen en aangelegd in de bossen van de Sonse Bergen.
MarieAnne: "Het is een unieke, mooie en oudere wijk. Ik heb hier dan ook het permanente vakantiegevoel. In de loop der jaren zag ik de buurt veranderen. De ouderen die elkaar kenden, maakten plaats voor jonge gezinnen. Vaak tweeverdieners, met een druk leven en jonge schoolgaande kinderen afgewisseld met de steeds ouder wordende oorspronkelijke bewoners."

De wijk leefbaar houden
"Het idee voor een wijkcomité is begin dit jaar ontstaan samen met een medebewoonster uit de wijk. De bedoeling van een wijkcomité is dat er voor instanties een aanspreekpunt is. Denk hierbij aan de gemeente of het woonbedrijf. Daarnaast willen we de leefbaarheid van onze wijk op een hoog peil proberen te houden, o.a. door buurtpreventie, maar ook door elkaar te helpen met bijvoorbeeld klussen, tuinonderhoud of boodschappen doen, denk daarbij aan ouderen of zieken. Maar ook gezellige dingen op touw zetten, zoals bijvoorbeeld een barbeque of zoals nu een Garagesale. We zijn op zoek naar mensen uit onze buurt met allerlei 'know-how' die mee willen helpen het wijkcomité 'Sonse Bergen' op te richten. Met elkaar kunnen we een bijdrage leveren om deze 'lommerijke' wijk gezellig, levendig en aantrekkelijk te houden. We hopen het wijkcomité te kunnen presenteren aan de buurt met burendag op 23 september 2017."

Garagesale
Enthousiast vertelt MarieAnne: "Komende zondag, 9 april van 11.00 tot 16.00 uur, hebben wij onze, nu al weer, 5e Garagesale! De laatste was een groot succes. Het was prachtig weer en er waren veel deelnemers. We zien dat het elk jaar beter en gezelliger wordt. In eerste instantie had men onderling nauwelijks contact, nu komen de mensen naar buiten toe en ervaart men het als een gezellig en nuttig evenement. Iedereen deelt de mening dat we onze unieke wijk ook graag zo saamhorig willen houden. In het voorbij gaan leert men elkaar beter kennen en er ontstaan nieuwe waardevolle contacten."

Ongebruikte spullen
Heeft u niet meer gebruikte spullen staan op zolder, in de schuur of in allerlei kasten die eigenlijk wel weg mogen? Doe mee en zet ze te koop. De Garagesale is uitsluitend voor de bewoners van onze wijk, in de volgende lanen: Herik-, Hop-, Hulst-, Klaproos-, Lupine-, Leeuwenbek-, Korenbloem-, Bunt- en Varenlaan. Voor de bezoekers is er een infopunt op Lupinelaan 8, met een plattegrond waarop de deelnemers vermeld zullen staan. De deelnemers zullen zich kenbaar maken d.m.v. ballonnen, middels een parasol en/of een partytent. Deelnemers die vinden dat men te afgelegen woont of geen gerage hebben, mogen ook op de grasveldjes in de Lupinelaan komen staan. Graag wel in overleg met het comité.

Interesse?
Heeft u interesse voor dit wijkcomite in oprichting, of wilt u deelnemen aan de Garagesale, neem dan contact op met MarieAnne van Gestel, telefoon 0499.840887 of stuur een mailtje: m.gestel8@kpnmail.nl


Jeu de boulesclub SIESEROLLE heeft plaats voor nieuwe leden 60+

SIESEROLLE is een club van de PVGE afdeling Son en Breugel.
De club bestaat 33 jaar. Momenteel heeft de club 25 leden en wil graag groeten naar 30 leden .

SIESEROLLE is actief op de dinsdagmiddag van 13.30 uur t/m
15.30 uur en vrijdagmorgen van 10.00 uur t/m 12.00 uur.
inclusief een half uur koffie/thee pauze.

Lokatie: De Boerderij Breugel.
Heeft U geen ervaring, geen probleem.
De leden van SIESEROLLE leren het U graag.
Wilt U meer informatie, dat kan telefonisch 0499-461011
of via e-mal sieserolle1@outlook.com

Nog beter kom even langs dan kunt U het zien en alles vragen.
Kees Uppelschoten.


Afbeelding