Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Feestelijk start stichting Goud voor Oud

Donderdagmiddag 30 maart was er een feestje in een Berkenstaete.
Het feestje was ter gelegenheid van de officiële lancering van de stichting Goud voor Oud
.

Door: Adrie Neervoort

Stichting Goud voor Oud brengt theater naar ouderen toe die langdurige zorg nodig hebben, of naar zorginstellingen die steeds minder budget hebben om aan goed verzorgd entertainment te besteden.Vele vormen van culturele activiteiten zijn mogelijk voor deze doelgroep.

Kortom daar waar het budget ontbreekt voor een professioneel optreden wil de stichting Goud voor Oud een bijdrage leveren.
Tijdens de lancering kregen de aanwezigen een aantal optredens te zijn van artiesten en muzikanten van professioneel niveau. Tijdens deze optredens werd ook meteen duidelijk wat muziek en entertainment kan doen in een omgeving zoals die van Berkenstaete
Het officiële moment werd gedaan door burgemeester Hans Gaillard die benadrukte dat het hier misschien om een zeer jonge stichting gaat maar gezien de professionaliteit en het doel het zeker een volwaardige stichting is met een functie

Spontaan kwamen de eerste giften al binnen, zoals ook die van de familie Broks. Doordat moeder Broks al geruime tijd in Berkenstaete woont, weten zij dat de regelmatige activiteiten die plaatsvinden in Berkenstaete een positieve uitwerking hebben op de bewoners.
Als speciale gast kwam Wim Daniëls nog even langs. Hij vertelde op zijn geheel eigen wijze alles over het dialect en waar het nu eigenlijk vandaan komt. Een humoristische uitleg volgde waar de aanwezig ook veel van de voorbeelden herkende.

Stichting Goud voor Oud heeft tijdens deze start laten zien en horen waar het voor staat.
Wilt u meer informatie over deze stichting kijk dan op www.stichtinggvo.nl of neem contact op met info@stichtinggvo.nl Ook het doneren of opgeven voor sponsoring is natuurlijk mogelijk.


Fantastische techniekmiddag op
BS De Krommen Hoek.

Vrijdag 24 maart leek De Krommen Hoek meer een werkplaats dan een basisschool. Reden was dat alle kinderen bezig waren met het ontdekken van de kracht van lucht en luchtdruk d.m.v. zelfgemaakte voertuigen.
De jongsten bliezen hun wangen bol om een bekertje over een waslijn te blazen. In groep 3 en 4 werden bootjes aangeblazen door ventilatoren. Groep 5-6 gebruikte leeglopende ballonen om autootjes zo ver mogelijk weg te blazen. En in 7-8 werden raketten gebouwd, die later met de kracht van lucht door een ventiel naar boven gestuwd werden.

Deze middag waren kinderen bezig met zelfontdekkend leren en proefondervindelijk vaststellen of iets lukt of mislukt. Met heel eenvoudige middelen als een lege petfles, rietjes, ballonnen etc werden de meest fantastische voertuigen in elkaar gezet.
Als tenslotte je zelfgemaakte voertuig ook nog doet wat je er van te voren van verwachtte, dan is de proef niet alleen geslaagd, maar heb je ook geleerd dat je met lucht meer kunt doen dan alleen inademen.
Mede dankzij de inzet van een fors aantal ouders die kinderen hielpen als dat nodig was, was deze middag meer dan succesvol.

De initiatiefnemers van de techniekbieb (Erica Wijntjes en Ralf vd Kerkhof) stelden hun materialen ter beschikking aan de De Krommen Hoek, waardoor de oudergroep die de organisatie van deze middag voor hun rekening nam, aan de slag kon. Wij zien terug op een buitengewoon goed georganiseerde middag, met een geweldig resultaat en bedanken alle ouders voor hun medewerking en inzet.


Afbeelding