Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Koeien in de wei

Het gras is weer aan het groeien, dus dat betekent dat het niet lang meer gaat duren voordat de koeien weer naar buiten mogen.
Op woensdagmiddag 12 april om 13:30 opent Boerderij de Hofstad haar deuren en mogen de koeien weer lekker naar buiten! Iedereen is van harte welkom om onder het genot van een drankje te komen kijken naar dit spektakel. Bekijk op de website www.dehofstad.com het filmpje van vorig jaar, en zie hoe de koeien dansend en springend naar buiten renden!


Verboden vruchten in de Boerderij

Het boekenweekthema van 2017 is voor Son en Breugel op zondagmiddag 2 april in de Boerderij in Breugel op passende wijze afgesloten door de dichtgroep Dichtbij die de fruitschaal met een fraai, afwisselend programma had gevuld.
Naast de gebruikelijke optredens van de dichters van DichtBij waren er bijzondere ontmoetingen met de Sonse kinderboekenschrijfster Sylvia Pagels-Crijns (pseudoniem PC Sahgard), de, voorheen Sonse, dichteres Marjolein Blommestijn, en de Geldropse alleskunstenares Hella Hertogs.
Deze gasten werden ondervraagd door de dichters van DichtBij.

Sylvia Pagels-Crijns werd door een landelijk kinderjury genomineerd voor haar spannende jeugdboek (groep 7 en 8) "Sporen in de sneeuw". Zij heeft nu een 2e jeugdboek afgerond dat binnenkort wordt uitgegeven. Ook is zij bezig aan 2 boeken voor volwassenen.
Ontroerend en bijzonder was het moment waarop de twee voorleeskampioenen van basisschool De Ruimte uit Son en Breugel Janneke Peeters (2016) en Anne Janssen (2017) hun favoriete passages voorlazen uit "Sporen in de sneeuw".
De dichteres Marjolein Blommestijn was voorheen Sonse en is nu woonachtig in Eindhoven. Zij geeft schilderlessen en maakt zogenaamde "gedichtschilderijen" waarin zij in haar schilderijen haar gedichten opneemt. Zoals zij het omschrijft: "het vorm geven aan een visie of idee vorm, waarbij de processen elkaar voeden".

Alleskunstenares Hella Hertogs geeft workshops poëzie, schilderen en "adem en klank".
Daarnaast organiseert zij concerten en is zij directeur van de stichting Two Two die projecten organiseert op het gebied van kunst en cultuur.
Boeiend waren haar vertellingen over het begin van haar carrière toen zij leadzangeres was van de punkband Pink, Plastic and Panthers en zelfs op festivals in Berlijn speelde; "letterlijk met de rug tegen de Muur".

De fascinerende middag werd afgesloten door twee bijdragen van de Nuenense schijf-en dichtgroep.
Anne Soethout las het aangrijpende verhaal voor over een fictieve ontmoeting met haar overleden vader waarmee zij de 2e prijs won in de schrijfwedstrijd "De raadselige Roos" en dichteres Hema Michielsen herdacht in een prachtig gedicht de recent gestorven zanger Leonard Cohen, met op de achtergrond een schilderij dat door de Nuenense schilderes Marianne Schellekens naar aanleiding van Cohen's dood was geschilderd.
Het prachtige toepasselijk slotakkoord "Halleluja" was voor de jonge zangeres Naomi Meijer die de hele middag met haar prachtige songs de rustpunten legde tussen de verschillende literaire vruchten.
Al met al een geslaagde poging van DichtBij om haar doelstelling waar te maken van een gevarieerd aanbod voor een breed publiek.


Paasmarkt zaterdag 8 april in Son

Op zaterdag 8 april a.s. houdt de Protestantse Kerk in Son haar traditionele Paasmarkt in de kerk aan de Zandstraat, vanaf 10.00 uur. De opbrengst komt ten goede aan twee doelen, die de gemeente elk jaar ondersteunt: het Diaconaal Inloophuis 't Hemeltje in Eindhoven (voor dak- en thuislozen) en de organisatie Vluchtelingen in de Knel, ook in Eindhoven.

Tientallen vrijwilligers zijn al weken in de weer om hiervan een succes te maken.
Er is een groot aanbod van planten en stekken tegen aantrekkelijke prijzen. Een prima moment om toe te slaan, midden in de start van het tuinseizoen! In de hal van de kerk zijn mooie, vaak artistieke bloemstukjes te koop, een lust voor het oog. Ideaal om met Pasen een mooi stukje in huis te hebben of aan vrienden en familie cadeau te doen!
Boekenmarkt. De boekenmarkt is de grote trekpleister. Er is een ruim aanbod van boeken, keurig gesorteerd op onderwerp: romans, kunst, religie, gezondheid, reizen e.d. De boeken zijn afkomstig van schenkingen (waaronder zeldzame exemplaren) en zijn van goede kwaliteit. Ook is er keuze tussen allerlei CD's, DVD's, puzzels etc.
Er is nog meer te doen. De bezoekers kunnen rond snuffelen tussen kraampjes met artistieke producten, gemaakt door talentvolle kerkleden: tekeningen, etsen, kaarten, keramiek, siervoorwerpen enz. Er is een veiling van enkele bijzondere oude of antieke voorwerpen. De meer culinair ingestelde bezoeker kan zich te goed doen aan allerlei soorten zelfgemaakt banket en andere lekkere hapjes. Dit alles onder de klanken van gezellige live muziek op de achtergrond.

Het zijn niet alleen de koopjes die een bezoek de moeite waard maken. De markt is ook een ontmoetingspunt van dorpsgenoten, die elkaar treffen en onder het genot van een kop koffie en cake weer eens lekker kunnen bijpraten. U bent allen van harte welkom! De markt is geopend van 10.00 tot ca. 13.30 uur.


Afbeelding