Viswedstrijd
Viswedstrijd Foto: Wil Feijen

Jeugdviswedstrijd Koningsdag succes met
32 deelnemers en goed visweer

Er werd koud weer voorspeld, maar de vele jeugdige deelnemers lieten er zich niet door weerhouden om toch te komen. Op Koningsdag melde zich dan ook zo rond 10:30 uur 32 deelnemers.
Het zonnetje kwam snel door en het werd tegen alle verwachtingen in een hele mooie ochtend. Iedereen werd door de vrijwilligers voorzien van hengel, aas en voer en de wedstrijd kon beginnen.
De vissers, inclusief de aanwezige ouders ,grootouders en veel enthousiaste mensen , lieten zich inspireren door het zonnige weer waardoor de temperatuur op liep. Vanaf het begin werd er goed vis gevangen, voorn, baarsjes, giebel en met enkele kanjers (karper) als uitschieter. De organisatie had ook dit jaar weer gezorgd voor lekkere snoep en warme chocomel waarmee iedereen opgepept werd om door te kunnen gaan tot het eindsignaal klonk. De tellers hadden het dit jaar druk en het duurde dan ook even voordat de prijswinnaars bekend waren.
De vis was dit jaar erg hongerig en beten als nooit te voren, met als resultaat dat bijna iedereen wat heeft gevangen en er was dan ook plezier en lol rond heel de vijver.

Dit jaar kon de prijs uitreiking door het wat frisse maar mooie weer gewoon plaatsvinden bij de vijver. Onze burgemeester de Heer Gaillard was persoonlijk naar de vijver gekomen om de winnaars te feliciteren de prijzen te overhandigen. De Heer Gaillard begon met de prijs voor de grootste vis.
De grootste vis werd dit jaar gevangen door Tom Swinkels. Met een karper van 73 centimeter (aan een werphengel) mocht hij dan ook de beker voor de grootste vis in ontvangst nemen. Daarna was de beurt aan de pechprijs. Deze prijs ging naar Tom Dekkers omdat hij een hele mooie grote vis (37 centimeter) had gevangen aan een vaste hengel!, dus wel de grootste van de vissers met vaste hengel maar pech dat het niet de grootste van de wedstrijd was.
Daarmee was de prijsuitreiking nog niet aan het einde gekomen, de bekers voor de eerste drie stonden nog op tafel. De prijzen gingen achtereenvolgend naar:
1. Lieke van de Berg
2. Teun Biemans
3. Tijn Bosmans

Ter herinnering kregen alle deelnemers aan de Jeugdviswedstrijd een mooie medaille en een kleine versnapering mee naar huis.

De Heer Gaillard bedankte Gerrion en Chris Spooren voor het organiseren van de jeugdviswedstrijd en ook de ondersteunende vrijwilligers werden hartelijk bedankt voor hun inzet die dit evenement elk jaar weer mogelijk maakt. Samen met de nieuwe voorzitter van het Oranjecomité de Heer Jasper van Zuuren nam de Heer Gaillard alvast een voorschot op volgend jaar met de uitnodigende woorden; "tot volgend jaar". Chris Spooren bedankte bij de afsluiting nog de sponsoren die bijgedragen hebben aan deze mooie dag; bij Leon Spierings (cafetaria) konden de deelnemers op vertoon van hun medaille een consumptie krijgen en Van Berlo hengelsport uit Eindhoven sponsorde dit jaar wederom het aas en het voer.


Technology connects, ook in Bibliotheek
Dommeldal

Van 15 tot en met 20 mei is het weer Dutch Technology Week
In de Brainport regio, waar ook Dommeldal onder valt, organiseren bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen een week vol met technologische verrassingen.

Om te ervaren dat technologie alles om ons heen met elkaar verbindt. Natuurlijk doet ook Bibliotheek Dommeldal mee.

15 mei Vestiging Son en Breugel
Op deze maandagavond, geven Bas Verkaik en Jeroen Bleker, studenten van de TU/e, van 20.00-22.00uur, een lezing over hun project STORM. Het project waarvoor zij in 80 dagen op een elektrische motorfiets de wereld rondreden.
Bas en Jeroen werkten 2 jaar lang, samen met een groep studenten aan de motorfiets waarmee ze 23.000 kilometer aflegden in 80 dagen, zonder benzine. Dus helemaal op batterijen (die 's nachts moesten worden opgeladen in een oplaadkast).
Toegang: € 5,00 Korting met de biebpas; € 2,00 Kaartverkoop, via www.bibliotheekdommeldal.nl klik op Agenda & kaartjes.


Afbeelding