donderdag 19 oktober

Tentoonstelling Lions peaceposter wedstrijd

Ook dit jaar zet de Lions Club Son en Breugel e.o. zich weer in voor de jaarlijkse peace poster wedstrijd. In ons Dorp en in Eindhoven Noord zullen de leerlingen van de groepen 7 en 8 weer met papier en felle kleuren in de weer gaan om hun persoonlijke gedachten over vrede vorm te geven.
Het thema is dit jaar: The Future of Peace, oftewel, De Toekomst van Vrede. Tentoonstelling met mogelijkheid tot stemmen voor de publieksprijs: woensdag 18 oktober t/m dinsdag 31 oktober.( ook in de bibliotheek). Prijsuitreiking: woensdag 1 november om 16.00 uur in de bibliotheek.
Openingstijden bibliotheek zondag Gesloten, maandag, dinsdag t.m donderdag 11:00–17:00, vrijdag 11:00–20:00, zaterdag 11:00–14:00

zaterdag 21 oktober

Christel de Laat in het Vestzaktheater

Christel de Laat is er klaar voor. Misschien kent u haar van De Jopie Parlevlietshow waarin ze schitterde als Mini, de assistent van Jopie. Of uit Toren C, waarin ze al jaren een vaste gastrol heeft. Ook is ze ieder jaar vier dagen live te volgen via Omroep Brabant in Het Fijnfisjeniecafé en presenteert ze de zoektocht naar het lekkerste Brabantse worstenbroodje. In haar eerste show laat Christel zien hoe ze er tóch in geslaagd is zich in te passen. Niet gangbaar, niet logisch, soms ongehoord, maar wel verschrikkelijk gezellig en grappig. Zaterdag 21 oktober in het Vestzaktheater aan de Kerkstraat in Son. En voorstelling, die u niet mag missen om 20:15 - 22:30 Toegang € 15,50 . Kaarten bestellen. www.vestzaktheaterson.nl

zondag 22 oktober

Freedom Run eerbetoon aan onze bevrijders

De derde editie van de Freedom Run 2017 gaat op zondag 22 oktober van start op Historica Park te Best. De afstanden voor de ouder/kind loopt leiden over het terrein van het museum De Bevrijdende Vleugels, de overige lopen gaan naar de historische gronden rond het landingsterrein van de Paulushoef. Ervaar de vrijheid en kom de lopers aanmoedigen op Historica Park te Best. De Freedom Run is een eerbetoon aan onze bevrijders. Parkeren op en rond het terrein van het museum is gratis maar de organisatie vraagt bezoekers om zo veel als mogelijk met ander vervoer dan de auto naar de Freedom Run te komen. De starttijden van de vijf afstanden zijn als volgt: 0,5 mile – 11.30 uur, 1 mile -11.30 uur, 8 miles - 12.00 uur, 10 miles - 12.15 uur, 4 miles - 12.30 uur.

Orgelconcert met poëzie 22 oktober in Breugel

Zondag 22 oktober verzorgt Rowan van der Westen uit Breda een orgelconcert om 16.00 uur in de Sint Genovevakerk te Breugel. Bespeeld wordt dan het fraaie historische Vollebregtorgel uit 1854. Dit orgel staat bekend om zijn warme klank.
Het gevarieerde programma bevat prachtige muziek van de componisten Zipoli, Stanley en Frescobaldi en Haydn. Het concert wordt afgesloten met de indrukwekkende Fantasie en Fuga in a klein van J.S. Bach. De muziek wordt afgewisseld met door Yvonne Mulder voorgedragen eigen gedichten. Het concert krijgt een bijzonder cachet door de presentatie van haar nieuwe boek Lichtpuntjes: 'een verzameling columns over dagelijkse dingen die je even doen nadenken en waarin een ieder zich zou kunnen herkennen'. Het concert begint om 16.00 uur. Aansluitend is om 17.00 uur de presentatie van het boek van Yvonne Mulder. De toegang tot het concert is gratis met een vrije gift na afloop.

Kienen in het Vestzaktheater

Kienen in het Vestzaktheater
De kienavonden worden georganiseerd ten bate van de plaatselijke Harmonie Pro Honore et Virtute. De opbrengsten zullen besteed worden aan de jeugdopleiding en de aanschaf van instrumenten. Jan van Gerwen is uw nieuwe vaste kienmaster. Hoofdprijs € 250.00 Geluksgetal €100,- Zondag 22 oktober Vestzaktheater kerkstraat 2 Son en Breugel Zaal open 18.30 uur Aanvang 19.30 uur

zondag 22 oktober tot zondag 22 oktober

Speelgoed- / kinderkledingmarkt in Meerschot

Speelgoed- / kinderkledingmarkt in Meerschot Heistraat 22 Sint Oedenrode.
Op het gebied van kinderspeelgoed en baby- en kinderkleding is er van alles te vinden op de markt, die wijkvereniging Eerschot, zondag 22 oktober organiseert. De markt vindt plaats in wijkcentrum Meerschot, Heistraat 22 Sint Oedenrode van 10.00 tot 12.00 uur. De entree bedraagt 1.00 euro.

maandag 23 oktober

CMD WMO LEV Thema/avond

De dames Ismene Borger en Janine Spoor vertellen ons op deze interessante informatieavond de opzet CMD (voor zover nog niet bekend) en de ontwikkelingen WMO en de grote beleidswijziging die er afgelopen jaar is geweest bij Huishoudelijke hulp. Verder zal men voldoende ruimte bieden om vragen te stellen.

dinsdag 24 oktober

Theatervoorstellingen 'Als de tijd zich herhaalt' in Son en Breugel

LEVgroep organiseert ism. werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel en het Rode Kruis twee theatervoorstellingen over Dementie met de sprekende titel 'Als de tijd zich herhaalt'. Eerste voorstelling: Datum: dinsdagavond 24 oktober 2017 Tijd: 19.30 uur tot 21.45 uur Locatie: Vestzaktheater, Kerkstraat 2, Son en Breugel

'De Romeinen in het Groene Woud'

Het Groene Woud bestaat uit tien gemeenten, grote natuurgebieden en authentieke landschappen, gelegen tussen de steden 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. De Romeinen waren daar zo'n 1900 jaar geleden zeer zichtbaar aanwezig maar omdat daarna onze voorouders het landschap een heel ander uiterlijk hebben gegeven moeten we vondsten en vooral onze fantasie gebruiken om een beeld te krijgen van hoe het er destijds uitzag.
Lezing Heemkundekring Son en Breugel op dinsdag 24 oktober 2017 om 20.00 uur in de Torenzaal van 'De Zwaan', Markt 9 te Son en Breugel. De toegang voor leden is gratis, van niet-leden wordt een bijdrage van € 2,-- gevraagd.

zaterdag 28 oktober

De IVN Nacht van de Nacht op Zaterdag 28 oktober

Dit jaar organiseren IVN St. Oedenrode en IVN Son en Breugel samen de Nacht van de Nacht (http://www.nachtvandenacht.nl/ ) in het bos bij de Vresselse Hut.
We beginnen de nacht waarin ook de klok weer wordt teruggezet naar de wintertijd met een wandeling voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Zij mogen op zaterdag 28 oktober mee met de Nachtwachter om deze bijzondere nacht te beleven. "Samen met de nachtwachter ga je op zoek naar de geheimen van een donkere nacht. In het donker worden andere zintuigen gebruikt dan overdag. Zijn er nog wel plaatsen waar het echt donker en stil is; is er leven en een donkere nacht."
Zaterdag 28 oktober Kinderen: 19:30u (opgeven verplicht!) Volwassenen: vanaf ca. 21:00u Startpunt parkeerterrein tegenover de Vresselse Hut Vresselseweg 33 5491 PA Sint-Oedenrode Meer info: Ellen van Wijk, tel. 0499 - 49 09 90 Aanmelden: nacht@ivn-senb.nl Zie voor meer achtergronden over dit project de website www.nachtvandenacht.nl of de websites van IVN Rooi of IVN Son en Breugel.

Rawazzi Ontmoet ...

Zaterdag 28 oktober Rawazzi Ontmoet... Avond vol muziek met smartlappenkoor Rawazzi,Zanggroep in Between, Smartlappenkoor Efkes Schruwwe en Tonprater Giel van Erp. lokatie De Bongerd. Aanvang 20.00 uur en Gratis entree