Afbeelding
Foto: sonenergie

Energie café: “Hoe kom ik warm en met grip op mijn energieverbruik de winter door?”

maandag 28 november 2022 19:30 t/m 22:00

De winter komt eraan en de energieprijzen rijzen de pan uit. We worden allemaal geconfronteerd met steeds hogere, en vaak zelfs meer dan dubbele maandbedragen voor de energierekening. Variabele tarieven leiden, zeker in deze tijd, tot onzekerheid. Bouwkundige maatregelen vergen hoge investeringen en leveranciers zijn te druk. Wat kunt u zelf doen om deze winter de kosten te drukken zonder meteen in de kou te zitten. Met andere woorden, welke simpele maatregelen kunnen ervoor zorgen dat u toch warm blijft.

Wilt u grip op uw gas en elektra verbruik krijgen? Hoe berekent u de te verwachten energie kosten? Heeft u bijvoorbeeld al de app van uw energieleverancier? En gebruikt u die? Gebaseerd op actueel inzicht in uw verbruik kunt u nu tijdelijke maatregelen nemen en uw gedrag daarop aanpassen. Deze maatregelen zijn ook interessant voor huurders, de ervaringen uit de praktijk zullen gedeeld worden. Is dat elektrische kacheltje wel zo’n goed idee? Of zijn er andere zaken die u warm houden?

SonEnergie wijdt hier op maandag 28 november 2022 een energiecafé aan. Door onze leden en voor onze leden, maar zeker ook voor alle andere belangstellenden.

De lezing wordt verzorgd door Luc Kruger, bestuurslid van SonEnergie en energie expert en Lea van Beek, lid van SonEnergie en energiecoach. Luc Kruger zal onder meer ingaan op het monitoren van uw energieverbruik en Lea van Beek zal voorbeelden met u delen die zij in de praktijk tegenkomt als energiecoach voor alle huurders in onze gemeente. Ook zullen er energiecoaches aanwezig zijn die u alles kunnen vertellen over de energiescan van uw koophuis, of een meting met onze warmtebeeldcamera naar ‘lekken’ in uw woning. Beide diensten zijn gratis voor de leden van SonEnergie. Ook voor huurders is het mogelijk om deze avond een adviesgesprek en energiebox aan te vragen via Lea.

Het energiecafé vindt plaats op maandag 28 november om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Dommelhuis, Kerkplein 5, 5691 BB Son. Aanmelden is niet nodig

We hopen u op maandag 28 november te mogen begroeten.

Locatie