Afbeelding
Foto: ingezonden

Theatervoorstelling: NAH-ja! Een ander hoofd (dan jij ziet)

zaterdag 8 april 2023 19:30

De spelers zijn mensen met NAH, niet-aangeboren hersenletsel. De voorstelling draait om hun persoonlijke ervaringen. Wat betekent dat, leven met NAH? Waar loop je tegenaan? Over muren van onbegrip, niet luisteren, stigmatisering. Met het theaterstuk willen de spelers duidelijk maken wat de impact ervan is op hun dagelijks leven. In de hoop dat mensen – familie, vrienden, collega’s, maar ook verschillende soorten hulpverleners – er meer begrip voor hebben en er meer rekening mee houden.  
In de voorstelling wordt ook aandacht besteed aan ‘overprikkeling’. Dit verschijnsel heeft een enorme invloed op je handelen, terwijl je er aan de buitenkant niets van ziet. Het is een veel voorkomend probleem bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel, maar ook mensen met een autisme spectrum stoornis, depressie, ADD, of ADHD hebben hier vaak last van. Daarom is deze productie ook interessant voor een veel bredere doelgroep. Na de voorstelling volgt een nabespreking met als avondvoorzitter Linda Jeekel, presentatrice en ervaringsdeskundige. Neuropsycholoog Erik Matser geeft uitleg over ons creatieve brein. Op woensdag 24 mei 2023 is de voorstelling ook in het Parktheater in Eindhoven - aanvang 19:30 uur.
De voorstelling wordt slechts twee keer uitgevoerd, omdat de energie van de spelers beperkt is. Meer informatie vindt je op de website: www.nah-ja.nl  

Locatie