Sociale Kaart
Sociale Kaart Foto: Ingezonden

De Sociale Kaart : zorgaanbod groeit

dinsdag 19 maart 2024 19:00

Vorig jaar schreef de MooiSonenBreugelkrant al een paar keer over de Sociale Kaart. Al meer dan 100 zorg- en hulpverleners zijn te vinden via www.sonenbreugelverbindt.nl En het aanbod van ‘gewone’ en bijzondere hulp en zorg in ons dorp groeit nog steeds.

Redacteur: Arndt van Ruremonde

De Sociale Kaart is een initiatief om het aanbod van zorg en hulp in Son en Breugel in beeld te brengen. Het gaat van reguliere zorg tot alternatief/paramedisch, maar ook om cursussen, coaching en ondersteuning. Allemaal bedoeld om je te helpen. Via de website van ‘SonenBreugelverbindt’ zijn die aanbieders te vinden.

Maar het gaat om meer dan het kunnen vinden van de juiste zorg of hulp. De organisatie wil dat de aanbieders ook elkaar kunnen vinden en van elkaar weten wat hun aanbod inhoudt. Zo kunnen ze hulpvragers direct naar de juiste (zorg)aanbieder doorverwijzen als die betere of aanvullende hulp kan bieden. Het maakt dat aanbieders gemakkelijker op elkaar aansluiten in de zorg die ze bieden en vooral dat de inwoners van Son en Breugel nog beter en sneller geholpen worden.

Oproep
De Sociale Kaart organiseert op 19 maart weer een netwerkbijeenkomst voor alle aanbieders op het brede gebied van zorg en welzijn. Ook als je nog niet bekend bent bij de organisatie ben je van harte welkom. Aanmelden kan per mail: desocialekaart@sonenbreugelverbindt.nl 

Thema ‘hoofdpijn’
De Sociale Kaart wil ook themabijeenkomsten voor iedereen organiseren. De eerste bijeenkomst, op 28 mei, gaat over hoofdpijn. Peter Pouwels, coördinator van De Sociale Kaart, vertelt dat de keuze voor dit onderwerp niet zo heel erg moeilijk was: ‘Het raakt iedereen, en door vanuit verschillende disciplines te kijken, komen we misschien wel tot nieuwe mogelijkheden. Het wordt een interactieve bijeenkomst. Dus niet alleen zorgaanbieders die vanuit hun eigen expertise vertellen over het behandelen van hoofdpijn, maar ook hulpvragers die hun ervaring inbrengen.’ In de MooiSonenBreugelkrant in mei volgt meer informatie over de themabijeenkomst.

Locatie