Op 17 september 1944 werd de Sonse brug door de Duitsers opgeblazen. Tijdverlies voor de geallieerden, die op weg waren naar Arnhem
Op 17 september 1944 werd de Sonse brug door de Duitsers opgeblazen. Tijdverlies voor de geallieerden, die op weg waren naar Arnhem Foto: Ingezonden

Themaochtend Seniorenraad: Erfgoedvereniging Son en Breugel

vrijdag 29 maart 2024 10:00 tot 12:00

Maar liefst twee themaochtenden organiseert de Seniorenraad deze maand: woensdag 27 maart in Braecklant en vrijdag 29 maart (Goede Vrijdag) in De Boerderij. Beide ochtenden zijn van 10.00 – 12.00 uur. 

In Braecklant is het thema: digitale veiligheid. Daarvoor komen een medewerker van Bevers en Boschman, verzekeringen en hypotheken (Nieuwstraat 1) en iemand van de politie Son en Breugel. Je krijgt tal van tips en attentiepunten om je veiligheid op je telefoon of computer te vergroten. Noteer dus deze woensdagmorgen in je agenda. Braecklant vind je aan de Amerikalaan 2 (Gentiaan).

Vrijdag 29 maart, Goede Vrijdag, is er bovendien een themaochtend in De Boerderij. Voor deze morgen is gekozen voor een selectie uit de vele films die de Erfgoedvereniging Son en Breugel in haar collectie heeft. Bij een gezellige kop koffie kunnen we met elkaar een stukje geschiedenis ophalen en de films voorzien van eigen herinneringen.

Naast de themaochtenden organiseert de Seniorenraad Son en Breugel elke woensdagmorgen in Braecklant, een koffieochtend van 10.00 – 12.00 uur. Hiervoor hoef je je niet aan te melden. Kom gezellig eens binnenlopen en ontmoet anderen die ook op zoek zijn naar een praatje.
Op vrijdagochtenden vindt de koffieochtend altijd in De Boerderij, Asteroïdenlaan (Breugel) plaats op dezelfde tijden. De laatste vrijdag van de oneven maanden wordt in de Boerderij een speciale themaochtend georganiseerd. Daarbij is iedereen welkom. 31 Mei is er een themaochtend met muziek. Daarover volgt later informatie in deze krant.

Vrijwilligers zorgen voor koffie of thee met een versnapering. De toegang is gratis. Kom gewoon eens binnenlopen! De deuren zijn open vanaf 09.45 uur!
Wil je meer weten of zelf eens een themaochtend verzorgen? Neem dan contact op met Vera van Honk, secretaris van de Seniorenraad Son en Breugel, secretaris@seniorenraadsonenbreugel.nl , tel. 06 – 4017 7832.

Locatie