De VroegeVogelWandeling
De VroegeVogelWandeling Foto: Ingezonden

Lezing VroegeVogelWandeling op Koningsdag

vrijdag 19 april 2024 19:30

Om je wat voor te bereiden op, of in te leven in, de IVN vroegevogelwandeling op Koningsdag bij Mosbulten zal een van de gidsen op vrijdagavond 19 april al het een en ander vertellen over wat je kunt verwachten tijdens deze wandeling heel vroeg op Koningsdag. 

De locatie, Mosbulten, waar ze naar toe gaan zal worden besproken. Ook wat er allemaal gebeurt bij de overgang van nacht naar dag en wat je –als het weer een beetje meezit- allemaal kunt zien, horen, voelen en ervaren. Daarnaast is het een vroege vogelwandeling, dus is er ook aandacht hoe je het beste naar de vogels kunt luisteren, welke vogels we hopelijk gaan horen en wordt er iets over die vogels verteld. Ook de vogeltrek zal kort besproken worden, omdat we die ochtend hopelijk ook wat typische trekvogels zullen horen.

De lezing is vrijdag 19 april vanaf 19:30 uur is er inloop met koffie in het IVN-gebouw aan de Sint Genovevastraat 37 in Breugel. Meld je uiterlijk 18 april aan, het aantal plaatsen is beperkt. Je krijgt een bevestiging als je kunt komen, maar vol is helaas vol. Mocht je naar deze lezing willen komen, maar niet naar de wandeling op koningsdag kunnen komen (of andersom), dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Vroegevogelwandeling 
Het is een lange traditie dat het vieren van de verjaardag van onze koning (m/v) in Son en Breugel begint met de VroegeVogelWandeling, georganiseerd door het IVN. Zaterdag 27 april klokslag 05.00 uur straten ze per fiets vanaf het Pieter Brueghelplein, in het donker. Van daaruit gaat de tocht per fiets naar de Mosbulten, waar ter hoogte van de kruising Olen en de Kuilen de fietsen worden gestald en de wandeling begint.

Langzaam ontwaakt de natuur en de eerste vogels beginnen met hun zang tot het hele vogelkoor losbarst. Intussen is de zon opgekomen en worden de kleuren zichtbaar. Een onvergetelijke ervaring. Ervaren vogelaars helpen u graag om de verschillende vogelgeluiden te herkennen. Bij terugkeer in Breugel staat het Oranjecomité klaar met oranjebitter en koffie.

Stevig schoeisel en warme kleding (het wordt tijdens de wandeling alleen maar kouder) zijn zeer aanbevolen. Honden (ook aangelijnd) zijn helaas niet welkom. Meer info / aanmelden (niet verplicht, wel gewenst): wandelen@ivn-senb.nl


Locatie