Afbeelding
Foto: ingezonden

Boekhandel De Traverse presenteert Murat Isik

dinsdag 2 april 2024 20:00

In samenwerking met boekhandel Traverse presenteert Murat Isik zich in een interview in het Vestzaktheater over zijn boek “In de mist van Golden Gate Park”, hij zal vragen uit de zaal beantwoorden en signeren.

Murat Isik is auteur van onder andere Wees onzichtbaar, gepubliceerd in 2017. Dit verhaal speelt zich af in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer, waar Isik is opgegroeid. De hoofdpersoon is Isiks alter ego Metin Mutlu. Deze roman won in 2017 de NRC Boekenwedstrijd, in 2018 de Nederlandse Boekhandelsprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2019 volgde nog de Inktaap.

In Isiks’ nieuwe boek is Metin opnieuw de hoofdpersoon.

Zomer 2001. Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe, vrije wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter te laten. In plaats van de verlegen toehoorder die hij in Amsterdam was, wil hij in Amerika iemand anders worden: een zelfbewuste en daadkrachtige man. Metin studeert rechten, maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem. Op zoek naar een uitweg stort hij zich in San Francisco vol op het keuzevak Creative Writing. Tijdens die colleges ontmoet hij de mysterieuze Joan Springfield, voor wie hij als een blok valt.

Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan en langzaam ontluikt de schrijver in hem. Dan storten onvermoede gebeurtenissen hem echter in een overrompelend avontuur, terwijl ontwikkelingen in San Francisco en aan het thuisfront zijn verblijf in een heel ander licht stellen. Metin komt voor onmogelijke dilemmas te staan.

Kaartverkoop via www.vestzaktheaterson.nl 

Locatie