Colorrun 2023 georganiseerd door Sportstuif
Colorrun 2023 georganiseerd door Sportstuif Foto: MooiSonenBreugel

Colorrun voor alle kinderen van 4-12 jaar

woensdag 1 mei 2024 13:30 tot 15:00

Wat is er mooier dan een dag vol kleur en samen buiten in beweging zijn

Op woensdag 1 mei vindt voor de tweede keer de Colorrun voor alle kinderen uit Son en Breugel in de leeftijd van 4-12 jaar plaats. Vorig jaar was het al een groot succes, dit jaar wordt het nog grootser. Hoog tijd om met initiatiefnemer en vestigingsmanager van Sportstuif Stan van de Vondervoort een interview te hebben. Sprankelend en enthousiast vertelt Stan over de groei van Sportstuif - er is zelfs recent een vestiging in Nijnsel geopend - over waar zijn passie ligt en waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Op de vraag of zijn bijnaam niet toevallig SportStuifStan is, lacht Stan innemend: “Nee, die heb ik nog niet gehoord, maar de naam Stan hoor ik wél heel vaak op een dag.”

Redactie: Patricia van Baak

Hoe Sportstuif Son en Breugel ooit begon met 3 kinderen
Sportstuif is een buitenschoolse sportieve opvang die zich richt op het aanbieden van sport- en spelactiviteiten aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Lange tijd was deze vorm van naschoolse opvang redelijk onbekend. Zo ook voor Stan van de Vondervoort, die in 2020 afstudeerde in HBO Sportkunde. Een toenmalig klasgenoot attendeerde hem op Sportstuif, en daar is Stan gaan praten. De directie was in gesprek met diverse verenigingen in Brabant en Noord-Limburg en Stan kon meteen instappen in de gesprekken met HTC Son en Breugel. Als vestigingsmanager kon en mocht Stan alles regelen (hij was toen nog alleen): de GGD-gesprekken, kinderen aannemen, open dagen organiseren, noem maar op. Maar al snel kwam Sanne van Liempt hem assisteren.

Vorig jaar was het al een groot succes, dit jaar wordt het nog grootser

“Voor de zomervakantie 2022 hadden we 3 kinderen, daarna groeiden we snel uit naar 100. En nu hebben we 166 kinderen. Ja, er is een wachtlijst, en daarom is er recent een vestiging in Nijnsel geopend. Er is zo veel vraag naar deze sportieve naschoolse opvang. Bewegen, strijden voor een overwinning in een potje voetbal en met elkaar sportief bezig zijn biedt kinderen de mogelijkheid zich lekker uit te leven na een schooldag”, aldus Stan.

Stan is van twee vestigingen de vestigingsmanager. Ga je dan uit je pedagogische functie? Stan schudt zijn hoofd: “Néé, twee locaties leiden geeft me ook nog ruimte om lekker bezig te kunnen zijn met de kinderen, hun ouders te blijven ontmoeten en de interactie met mijn collega’s te blijven behouden. Ik word niet gelukkig van de hele dag laptopwerk. Nu bereiden mijn collega’s de activiteiten voor, maar ik ben wél bij de activiteiten. Wat mij kenmerkt in mijn contacten met de kinderen? Ik ben enthousiast en leuk met hen, maar ook streng. Soms is dat nodig.”

Colorrun, grootse happening. Het kan niet gek genoeg!
Enthousiast is Stan zeker! Hoe leuk wordt de Colorrun die voor álle basisschoolkinderen georganiseerd wordt? “O, die wordt echt supergaaf!”, zegt Stan overtuigd. “Kijk, we hebben ook een maatschappelijke functie; het is voor elk kind goed om op een plezierige manier te bewegen. Daarom ben ik in overleg met de gemeente hoe dit aanbod aan alle kinderen van Son en Breugel te kunnen doen. Daar zijn de woensdagmiddagactiviteiten een voorbeeld van. De Colorrun financieren we zelf; vandaar dat we een kleine bijdrage van €4,- per kind vragen.”

Kom in een wit shirt en doe een of andere bril op

De happening wordt groots aangepakt, mede doordat het vorig jaar zo’n daverend succes was. 200 kinderen kunnen hieraan meedoen. Er is nog ruimte, dus meld je vlug aan! Kom in een wit shirt en doe een of andere bril op. De kleurenpoeders kunnen op zich geen kwaad, want zij zijn op basis van aardappelzetmeel, maar het kan plezier wegnemen als je het in je ogen krijgt en dat zou jammer zijn. Dus zonnebril, duikbril of vuurwerkbril, allemaal goed!

Wil je een tipje van de kleurensluier oplichten? Stan deelt enthousiast het hele programma, en ja, het mag allemaal al in de krant. “Het begint om 13.30 uur op de parkeerplaats aan de Vlielandlaan met een opwarming, waarna in stijl het startsein gegeven gaat worden om een parcours af te leggen, ieder op eigen tempo, het is geen wedstrijd. Onderweg komen de kinderen obstakels tegen zoals een spinnenweb om doorheen te klauteren én ze komen onderweg colorpoints tegen. Er zal een collectieve afsluiting zijn, waarbij elk kind een zakje kleurpoeder krijgt, die we allemaal tegelijk gaan gooien. Echt, het kan niet gek genoeg en er zullen alleen maar lachende gezichten zijn.”

Belangstellenden kunnen langs het parcours aanmoedigen, en voor de kinderen wordt voor water en ranja gezorgd. Aanmelden kan via de website van www.samenbijsportstuif.nl onder het kopje Son en Breugel. Bekijk dan ook meteen de kleurrijke foto’s van vorig jaar.

En zo weten Stan en zijn team kleur te geven aan elk basisschoolkind in Son en Breugel. Want wat is er mooier dan een dag vol kleur en samen buiten in beweging zijn...


Locatie