Enkele leden van de LEGO-club in Son en Breugel
Enkele leden van de LEGO-club in Son en Breugel Foto: Ingezonden

Eerste LEGO-bouwactiviteit van start

Algemeen

Son en Breugel - Na de nodige voorbereiding en het sorteren van duizenden LEGO -blokjes is het bijna zover: de eerste LEGO-bouwactiviteit gaat plaatsvinden, en wel op zaterdagmiddag 7 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in het Dommelhuis. 

Op initiatief van de LEVgroep en Bibliotheek Dommeldal is er voor de zomervakantie een start gemaakt met een eerste echte LEGO-club van ons dorp. Tien enthousiaste vrijwilligers hebben zich gemeld en zijn achter de schermen al druk bezig om de eerste activiteiten vorm te geven. Na een oproep in de krant en op social media stroomden de LEGO-donaties binnen en kon het sorteren beginnen.

Het doel van de LEGO-club is om kinderen/jeugd in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar een plek te bieden waar ze in georganiseerd verband kunnen bouwen met LEGO. Een plek waar ze hun grootste hobby kunnen uitvoeren, samen met anderen! Waar ze leren samenwerken, creatief denken, problemen oplossen en hun doorzettingsvermogen wordt gestimuleerd. Een plek voor kinderen waar ze naar hartenlust kunnen bouwen.

De eerste LEGO-bouwactiviteit vindt plaats op zaterdagmiddag 7 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur in het Dommelhuis. We hebben plek voor 25 kinderen en daarom is aanmelden verplicht. Dit kan via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten. De bouwers gaan op deze eerste bijeenkomst aan de slag met het thema ‘Dieren - bouw je lievelingsdier of juist een fantasiedier’. De vrijwilligers zorgen voor de nodige inspiratie en begeleiding tijdens de activiteit en ook is de collectie LEGO-bouwboeken van de bibliotheek te raadplegen.

De LEGO-club wil iedere maand een bouwactiviteit organiseren, dus kun je 7 oktober niet aansluiten, op 4 november en 2 december vindt er weer een plaats. Ook hiervoor geldt: aanmelden is verplicht, en dat is mogelijk twee weken voorafgaande aan de datum van de activiteit.

Heb je nog vragen over de LEGO-club, neem dan contact op met Marijke Muller via marijke.muller@levgroep.nl of telefonisch via 06-48576686, of met Ellen Reinders via e.reinders@bibliotheekdommeldal.nl of via 06-22313924.