Pietentheater
Pietentheater Foto: Ingezonden

Sinterklaas weer in Nederland en binnenkort in het Vestzaktheater!

Algemeen

Son en Breugel - Stichting TheaterBest liet ons weten via de marifoon contact met Sinterklaas te hebben gehad. Sinterklaas is met de stoomboot aangekomen in Nederland op zaterdag 18 november. Direct de volgende dag legde de pakjesboot met de Sint al aan in Son!

“Dat is mooi op tijd”, zo liet de Sint volgens TheaterBest weten, “want in het weekend van 2 en 3 december spelen we voor het eerst voorstellingen in het Vestzaktheater.” Verder vertelde de Sint dat de Pieten er weer een spannend verhaal van hebben gemaakt. “Het schijnt dat de Hoofdpiet een nieuw logeeradres voor ons verblijf in Nederland heeft gevonden. Nou ik ben benieuwd, hij mompelde iets over een kasteel of zo. Ik ben wel wat ongerust, want kastelen kunnen erg koud zijn en je hoort ook vaak dat het er niet helemaal pluis is”, aldus de Sint.

“We hebben natuurlijk meteen verder gevraagd”, aldus de zegsman van TheaterBest, “maar Sinterklaas wilde er niet op ingaan. Wel riep de Hoofdpiet op de achtergrond nog dat Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar blij zijn niet alleen in Best de voorstelling te spelen, maar nu ook in Son en Breugel.” “O ja”, zei Sinterklaas nog, “Ik vergeet bijna te vermelden dat we weer wat nieuwe Pieten meenemen: Piet Proper, die altijd voortreffelijk de was doet, en ik heb speciaal om een grote wasmachine gevraagd. En dan is er nog Piet Coco, die nog wel veel leren moet. Dat gaat goed komen hoor, ze bergt alle aanwijzingen goed op in haar hoofd. En nu ga ik nog even naar bed in mijn kooi, als je het goed vindt. Dan kan ik meteen mijn nieuwe slaapmuts uitproberen die Mien Poets mij toestuurde. Ik hoop zo dat ze er ook weer bij is. Als dat zo is zullen we de commissaris ook wel weer zien, want volgens mij heeft hij een oogje op Mien, haha.”

De voorstellingen in het Vestzaktheater in Son zijn:
Zaterdag 2 december om 13.00 en 15.00 uur.
Zondag 3 december om 13.00 en 15.00 uur.

Kaarten kosten 7,50 per stuk, en zijn te bestellen via:
www.vestzaktheaterson.nl/programma/sinterklaas-en-de-slapeloze-nachten