Ouderwets gezellige Brabantse koffietafel  tijdens de viering 15 jaar Vrienden van Berkenstaete
Ouderwets gezellige Brabantse koffietafel tijdens de viering 15 jaar Vrienden van Berkenstaete Foto: Wil Feijen

Een ouderwets gezellige Brabantse koffietafel

Algemeen

Son en Breugel - Op zondag 26 november vierden de Vrienden van Berkenstaete hun 15-jarige jubileum. De Vrienden van Berkenstaete bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die activiteiten en uitstapjes organiseren en begeleiden voor de bewoners van Berkenstaete. En natuurlijk vierden ze dit jubileum samen met de bewoners.

Redactie: Adrie Neervoort
Foto: Wil Feijen

Op 21 november 2008 werd de stichting Vrienden van Berkenstaete officieel ingeschreven. Nu, 15 jaar later, is er veel veranderd. Destijds begonnen ze met helemaal niets, maar in die 15 jaar hebben ze veel steun gekregen van talrijke betrokken donateurs. Lokale ondernemers uit Son en Breugel ondersteunen de stichting belangeloos, en ook de Rabobank en de Lionsclub Son en Breugel hebben gedurende vele jaren hun betrokkenheid getoond.


Koffietafel Berkenstaete - MooiSonenBreugel

Volgens voorzitter Leny Achten is de samenwerking met Archipel altijd uitstekend geweest. Archipel organiseert al veel activiteiten voor haar bewoners, en de initiatieven van de Vrienden van Berkenstaete vormen een waardevolle aanvulling. Het blijkt dat deze toevoeging zeer gewaardeerd wordt, gezien het cadeau dat de Vrienden van Berkenstaete ontvingen van Archipel: een volledig verzorgde high tea voor alle leden van de Vrienden van Berkenstaete in de gasterij van Berkenstaete.

Om de afgelopen 15 jaar te vieren, werden ongeveer 120 mensen uitgenodigd voor een echte Brabantse koffietafel in het atrium van Berkenstaete. Dit werd mogelijk gemaakt door de Rabobank Clubsupport-actie, stichting Kruiswerk en de Lionsclub Son en Breugel. Onder de gasten bevonden zich vanzelfsprekend de bewoners van Berkenstaete, maar ook de mensen die al vele jaren, en enkele wat korter, de stichting hebben gesteund bij alle uitgevoerde activiteiten. Burgemeester Suzanne Otters-Bruijnen was samen met haar echtgenoot ook aanwezig.


Ouderwets gezellige Brabantse koffietafel tijdens de viering 15 jaar Vrienden van Berkenstaete - Wil Feijen

Nadat de gasten plaats hadden genomen aan de mooi gedekte tafels, werden ze verwelkomd door presentator en één van de vrienden, Henk Willems. Leny Achten opende als voorzitter van de Vrienden van Berkenstaete de gezellige middag met een korte toespraak. De leden van de Lionsclub Son en Breugel fungeerden als ‘obers’ en, samen met de professionele keukenbrigade van Berkenstaete, serveerden ze alle gasten de lekkernijen van ‘vruuger’ die horen bij een traditionele Brabantse koffietafel.

Ondertussen vulde de ruimte zich met de stemmen van de dames en heren van zanggroep Boeremoeske uit Eindhoven, gekleed in passende nostalgische kostuums. Ze zongen bekende nummers in een gezellig Brabants dialect. Ook Aris Weel, als gast aanwezig, zong spontaan een lied over het mooie dorp Son en Breugel. Kortom, een zeer geslaagde middag waarop de stichting Vrienden van Berkenstaete indruk heeft weten te maken.

Toekomstige steun
De Vrienden van Berkenstaete zullen de komende jaren nog veel uitstapjes en activiteiten organiseren in samenwerking met Archipel Dagbesteding. Wilt u hen steunen? Word dan donateur van de Vrienden van Berkenstaete voor slechts 20 euro per jaar. Aanmelden kan via www.vriendenvanberkenstaete.nl

Ouderwets gezellige Brabantse koffietafel tijdens de viering 15 jaar Vrienden van Berkenstaete
Ouderwets gezellige Brabantse koffietafel  tijdens de viering 15 jaar Vrienden van Berkenstaete
Ouderwets gezellige Brabantse koffietafel  tijdens de viering 15 jaar Vrienden van Berkenstaete
Ouderwets gezellige Brabantse koffietafel  tijdens de viering 15 jaar Vrienden van Berkenstaete
Koffietafel Berkenstaete
Koffietafel Berkenstaete