Bas Kelders en Menno van Hoek
Bas Kelders en Menno van Hoek Foto: Wil Feijen

Masters of Son terug in Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - Het aftellen kan beginnen, want vanaf 15 december kan er geschaatst worden op de ijsbaan in het centrum van Son en Breugel. Naast het schaatsen worden er ook rond de ijsbaan volop activiteiten georganiseerd. Klassiekers zoals de bierpulcurling of rolstoelen op het ijs staan op de agenda, maar Winter Event Son en Breugel wilde ook nieuwe activiteiten op het programma zetten. En dat is gelukt: een darttoernooi!

Redactie: Ineke van Uden
Foto: Wil Feijen

Bas Kelders en Menno van Hoek waren begin september aanwezig bij de brainstormsessie waarbij werd nagedacht welke activiteiten Winter Event Son en Breugel zou kunnen gaan organiseren rond de ijsbaan. En dan weet je het wel. Dan krijg je ook een klus toebedeeld die je mag gaan organiseren. Bas en Menno darten allebei. Darten is een echte kroegsport. Ze hebben dan ook mooie herinneringen aan het jarenlang georganiseerde darttoernooi ‘Masters of Son’ in café ‘t Raadhuis. Eind december is het WK darten. Hoe mooi is het om daar op in te spelen. Beide heren zijn enthousiast om een gezellig darttoernooi neer te zetten: “Het maakt niet uit hoe goed je dart, iedereen mag meedoen. Je speelt in koppels. Opgeven gaat per twee personen. Heb je geen dartmaatje? Laat het weten, dan kijken wij of we iemand aan je kunnen koppelen.” 

Eigenlijk is dat koppelen iets wat meer gebeurt rond het Winter Event Son en Breugel. Want Bas en Menno kennen elkaar al heel lang, maar hebben nog nooit samen iets georganiseerd. Ook zij zijn aan elkaar gekoppeld. Beide mannen vinden dat ook het leuke aan het Winter Event Son en Breugel: dat mensen elkaar ontmoeten, elkaar beter leren kennen en samen iets ondernemen. Samen plezier beleven.

Net zoals op het WK darten is het de bedoeling dat supporters verkleed komen

Ze houden wel van een feestje en van gekkigheid: “Het moet vooral gezellig worden tijdens het darttoernooi. Niet alleen voor de darters, maar ook voor het publiek wat er op af komt. Net zoals op het WK darten is het de bedoeling dat supporters verkleed komen. Supporters maken er één groot feest van. Die sfeer willen wij ook creëren. Mensen die lekker aan het darten zijn en mensen die komen voor een gezellig feestje. Iedereen die verkleed komt krijgt gratis 1 pul bier.” Mede mogelijk gemaakt door Elektrotechnisch Groothandel ‘Koninklijke Oosterberg’, sponsor specifiek voor dit darttoernooi.

Iedereen die verkleed komt krijgt gratis 1 pul bier

En om het WK darten helemaal na te bootsen, zijn Bas en Menno nog op zoek naar twee mannen of vrouwen die de taak van ‘Walk-on boy’ of ‘Walk-on girl’ taak voor hun rekening willen nemen. Je weet wel ‘de muziek wordt aangezet, de darters komen van achter uit de tent naar voren gelopen en die twee boys of girls brengen met de nodige flair de darters naar het dartbord’. Als je die taak wilt vervullen? Meld je dan bij Menno of Bas. 

Even alles op een rij:
Donderdagavond 28 december vanaf 19.00 uur: Darttoernooi in de tent van de ijsbaan.
Opgeven kan tot en met 24 december via de website: www.wintereventsonenbreugel.nl en dan bij ‘programma’ kun je bij 28 december op ‘Masters of Son’ klikken. De kosten zijn 15 euro per koppel. Vol = vol.
En als het een daverend succes is? Dan hebben Menno en Bas nu al plannen om er volgend jaar een meerdaags darttoernooi van te maken. Wees erbij! Als darter of als verklede bezoeker.


Winter Event Son en Breugel. Foto: Ingezonden