Resultaat schoenendoosactie
Resultaat schoenendoosactie Foto: Ingezonden

Schoenendoosactie ook dit jaar weer een succes!

Algemeen

Son en Breugel - Enkele weken geleden bent u, onder andere met een artikel in deze krant, geattendeerd op de jaarlijkse schoenendoosactie voor GAIN (Global Aid Network). Hierbij was het de bedoeling om een schoenendoos te versieren en te vullen met dingen waar een kind in een ontwikkelingsland echt iets aan heeft.

Die dozen werden ingezameld, gecontroleerd en waar nodig aangevuld. Kinderen van basisscholen De Harlekijn en De Sonnewijzer gingen aan de slag en ook veel anderen reageerden op het artikel. Behalve dat veel prachtig versierde en goed gevulde dozen werden bezorgd, leverde bijvoorbeeld Boudewijns Schoenen voldoende lege schoenendozen.

Geldelijke bijdragen mocht de organisatie ontvangen van Stichting Kruiswerk en particulieren die de actie wilden ondersteunen en waarmee onder andere de verzendkosten konden worden betaald. Zonder al deze hulp hadden ze niet zo’n mooi resultaat kunnen neerzetten en was het niet gelukt de actie financieel goed af te ronden.

Ondanks de moeilijke tijden zijn er ook dit jaar 101 gevulde schoenendozen aangeleverd. Vorige week zijn deze dozen aangeleverd bij GAIN, die zorgt voor verzending naar ontwikkelingslanden en vluchtelingenkampen, waar dan weer veel kinderen in de komende decembermaand blij kunnen worden gemaakt.

Wilma van Dommelen, die de actie heeft gecoördineerd, wil iedereen die, op welke manier dan ook, aan de actie heeft bijgedragen daarvoor hartelijk bedanken en ze hoopt volgend jaar weer op zo veel medewerking te kunnen rekenen.