Café Brein
Café Brein Foto: Ingezonden

NAH en vermoeidheid

Algemeen

Son en Breugel/Helmond - Maandag 11 maart organiseert Café Brein een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Thema van deze avond is ‘NAH en vermoeidheid’.

Moe, heel erg moe zijn is voor veel mensen met niet-aangeboren hersenletsel een bekende klacht. Na een hersenletsel kun je je anders moe voelen dan vroeger. Dagelijkse dingen kosten veel meer moeite waardoor de energie vaak al na een paar uur op is. Ook duurt het langer om te herstellen. Vermoeidheid heeft een grote impact op het dagelijks leven voor de getroffene en zijn omgeving, ook omdat het niet altijd zichtbaar is en daarom niet altijd op begrip vanuit de omgeving kan rekenen.

Gastspreker deze avond is Nicky Kerkhof, ergotherapeut bij Grip. Nicky is gespecialiseerd in NAH en prikkelverwerking. Deze avond zal Nicky vertellen over het verschil tussen fysieke en mentale vermoeidheid, over overprikkeling in relatie met vermoeidheid, en de inzet van praktische hulpmiddelen om de vermoeidheid in beeld te brengen en hier mee om te gaan.

Café Brein
Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen. Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u van harte welkom in Café Brein in Helmond.

Locatie

Café Brein vindt van 19.30 tot 21.00 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Voor informatie kunt u contact opnemen met lunchroom De Keyser via tel. 0492-590609.