Restaurant `t Kleijn Geluck
Restaurant `t Kleijn Geluck Foto: Marigoldtwelve
Advertorial

’t Kleijn Geluck scoort hoog bij Gault&Millau

Algemeen

Restaurant ‘t Kleijn Geluck in Son en Breugel, van eigenaren Rick en Sanne, heeft wederom een hoge waardering gekregen in de restaurantgids Gault&Millau 2024. Met 14 van de 20 te behalen punten scoort het restaurant slechts 1 punt minder dan sterrenrestaurants zoals bijvoorbeeld Rozario of Odille. Rick Geven nam begin 2018 de rol van eigenaar en chef-kok op zich en heeft sindsdien samen met gastvrouw en sommelier Sanne Meijer eigentijdse en bijzondere gerechten gepresenteerd aan de gasten.

Redactie: Adrie Neervoort

De locatie van ’t Kleijn Geluck midden in de winkelbuurt van Son en Breugel, zoals Gault&Millau het omschrijft, doet volgens Gault&Millau niet direct vermoeden dat hier zo goed wordt gekookt. De recensie na een onverwachts bezoek benadrukt de verrassende en verfijnde gerechten van chef Rick Geven. Het menu, dat varieert van vier tot negen gangen, wordt beïnvloed door de oogst uit de moestuin, slechts vijf minuten verderop gelegen.

De recensie na een onverwachts bezoek benadrukt de verrassende en verfijnde gerechten van chef Rick Geven

Enkele hoogtepunten uit het menu zijn onder andere de combinatie van schelvis met koolraap en amandel, roodbaars met gort en kalmoes, ossenstaart (Crole Natuurrund Vressel) met klaver en weidekringzwam, en Durocvarken (Durochoeve Sonniuswijk) met abrikoos, eikels en akkerdistel. De warme en ongedwongen sfeer, evenals de zorg van gastvrouw Sanne voor een aangename ervaring, worden ook geprezen.


Rick Geven in restaurant `t Kleijn Geluck - Marigoldtwelve

Rick en Sanne zijn trots op de vermelding en de toegekende punten van Gault&Millau, maar benadrukken dat het belangrijkste voor hen altijd de gasten blijven. Naast kwaliteit vinden zij ook de verhouding tussen prijs en kwaliteit essentieel. Daarom biedt ‘t Kleijn Geluck op doordeweekse dagen de gerechten uit het menu ook à la carte aan voor een vaste, betaalbare prijs, waardoor gasten kunnen genieten van hoogwaardige gerechten, zelfs als ze beperkt de tijd hebben.