Advantech Science Park Eindhoven, Son
Advantech Science Park Eindhoven, Son Foto: Advantech Europe

Erkenning als een van de top 5 duurzame bedrijven

Ingezonden

Son en Breugel - Advantech, een industriële IoT-leverancier, heeft erkenning gekregen in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI-World) in 2023 èn een plaats verworven in het S&P Global 2024 Sustainability Jaarboek, met een selectiepercentage van 8%. Het bedrijf behaalde met name de Silver award, waarmee het tot de top 5% behoord in de sectoren computers & randapparatuur en bedrijfs-elektronica. Het S&P Global Sustainability Jaarboek beoordeelt wereldwijd meer dan 9.400 bedrijven op basis van criteria op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG), waarbij Advantech eruit sprong als leider. Zie: https://www.spglobal.com/esg/csa/yearbook/2024/ranking/index 

Redactie: Ingezonden

De toewijding van het bedrijf aan het bevorderen van het industriële Internet-of-Things en duurzaamheid op milieugebied sluit aan bij de visie en verdient een eervolle vermelding voor uitmuntende prestaties. Eric Chen, President General Management bij Advantech Co. Ltd. in Taiwan, benadrukte de niet-aflatende inzet van het bedrijf voor de ESG-visie en de topprestaties in acht belangrijke duurzaamheidsevaluaties.

De strategische aanpak van Advantech voor 2024 omvat ambitieuze doelen zoals het bereiken van 100% hernieuwbare energie op wereldwijde locaties tegen 2040 (2040 RE100), het integreren van koolstofkosten in bedrijfspraktijken, het ontwikkelen van duurzame slimme oplossingen, het bevorderen van co-creatie waardeketens in AIoT, het creëren van diverse en inclusieve werkplekken en het implementeren van datagestuurde besluitvorming voor wereldwijde talentontwikkeling. Deze erkenning en inzet maken Advantech tot een rijzende ster onder de Taiwanese bedrijven op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Achtergrond Advantech:
Advantech is een wereldleider in industriële IoT (Internet-of-Things) oplossingen. Van origine een Taiwanees bedrijf met eigen productiesites in Taiwan en China. Het bedrijf is actief sinds 1983, en aanwezig in Europa sinds 1993 waar we momenteel 14 vestigingen hebben in 10 verschillende landen. De locatie op Science Park Eindhoven in Son is ons Europese hoofdkantoor en logistieke centrum van waaruit we alle Europese klanten bedienen.