vlnr Eric Veraart, Willard Holinsky, Robert Luteijn, Rob van der Lee (zittend), Henny van Moll, Rene Bekkers, Ted Verouden, Fred van Odenhoven, Hans van de Loo, Geert van Eijk, Rob Smeets, Bart Boudewijns, Jan Veeke. Niet aanwezig: Hans Dinkelberg en Ben Tobben (foto: Annemieke van Tinteren)
vlnr Eric Veraart, Willard Holinsky, Robert Luteijn, Rob van der Lee (zittend), Henny van Moll, Rene Bekkers, Ted Verouden, Fred van Odenhoven, Hans van de Loo, Geert van Eijk, Rob Smeets, Bart Boudewijns, Jan Veeke. Niet aanwezig: Hans Dinkelberg en Ben Tobben (foto: Annemieke van Tinteren)

Son en Breugel gaat culinair

Algemeen

Sinds 1 januari 2013 kent Son en Breugel een nieuwe Stichting: Stichting H@P( help @ people), opgericht door leden van "Club Cuisine La Sonnerie ". Deze bestaat uit een 15- tal mannen met een voorliefde voor uitgebreid koken en uiteraard ook lekker eten. Elke eerste donderdag van de maand nemen zij de keuken, inclusief potten en pannen, over van de kok van La Sonnerie. De jaarkalender wordt vroegtijdig besproken, zodat de keuken ook werkelijk op die avonden voor hen beschikbaar is.

De menucommissie zorgt voor de recepten, waarna de wijncommissie aan de slag gaat om het diner van passende dranken te voorzien. Een van de leden en tevens chef-kok van La Sonnerie, Hans van der Loo, beoordeelt of het allemaal wel bij elkaar past en geeft dan zijn fiat om ermee aan de slag te gaan. De inkoop wordt geregeld en die eerste donderdag van de maand trekken de heren de met naam geborduurde kokskleding aan om hun eigen diner te gaan bereiden. Er wordt serieus gekookt, maar wel in een bijzonder ontspannen sfeer. Ook ontbreekt de feestelijk gedekte tafel niet, die ook door de club zelf wordt opgemaakt.

De Stichting stelt zich voor

De stichting werd opgericht met het idee om niet alleen in eigen kring te koken, maar om iets te gaan betekenen voor het dorp. Na de nodige brainstormsessies, werd het plan opgevat om een Benefietdiner te organiseren. De clubleden Eric Veraart, Robert Luteijn, Hans van de Loo, Hans Dinkelberg, Willard Holinsky en René Bekkers zijn dit plan gaan uitwerken. Resultaat hiervan is dat er op 31 oktober in de Kapelzaal van La Sonnerie door 15 koks een diner voor 90 mensen wordt uitgeserveerd. De gasten krijgen voor het bedrag van 60 euro niet alleen een heerlijk diner met bijpassende wijnen opgediend, ook wordt er gezorgd voor entertainment door lokale artiesten.

Van de opbrengst van deze avond wordt een cheque uitgereikt aan een nader bekend te maken goed doel binnen Son en Breugel. De heren willen op deze manier hun bijdrage leveren aan personen of verenigingen die dit bedrag heel goed kunnen gebruiken. De organisatie zal in goed overleg bepalen wie deze cheque in ontvangst mag gaan nemen.

Het idee is om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. De heren van de organisatie zijn enthousiast omdat ze met iets wat ze leuk vinden ook nog eens anderen een groot plezier kunnen doen. Het is een prachtig initiatief, waarvan nu al duidelijk wordt dat het resultaat dankbaarheid zal oproepen.

Afbeelding
Algemeen 19 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 20 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 23 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella