Afbeelding

Spannende en feestelijke ontknoping Dorpskwis Son en Breugel

Algemeen

Zaterdagavond 24 oktober: Een bomvol Vestzaktheater met tussen de 500 en 600 deelnemers van de 88 teams die vol spanning afwachten of hun team een van de 3 grote winnaars van de editie 2015 zal zijn. Remco Heeren valt de eer te beurt om in etappes de resultaten bekend te maken. Hij begint met de prijs voor de mooiste "Sjerlokkie", een mascotte die door elk team op een bijzondere manier in elkaar is geknutseld. Ze staan allemaal naast elkaar op het podium te pronken.
De stemming zit er al goed in, er worden ervaringen over de kwisavond zelf gedeeld, de vragen worden nog eens doorgenomen en uiteraard wordt er gegokt wie de winnaar zal zijn. Als eerste wordt het team dat op de laatste plaats staat genoemd: deze twijfelachtige eer is voor het team met de mooie naam: "Son en Breugel van A tot Z, wij weten 't". Het goede nieuws is dat deelname volgend jaar voor hen gratis is.
Dan volgen er meer uitslagen en de meest wonderlijke namen van teams komen langs. Wat dacht u van : "Kwist Ut Wel ", "Kwistutnie", "De Vreselijke Annies" of "1 Vout is nog een negen". Na de eerste opsomming is er links en rechts al wel enige teleurstelling op de gezichten af te lezen, maar het zorgt ook weer voor de nodige gespreksstof. Tussen de uitslagen door wordt er een selectie van de kwisvragen besproken en ook dit brengt de nodige hilariteit. De O ja's en O nee's zijn niet van de lucht. Ook verrassend was het resultaat van de opdracht om een product aan te leveren dat over de datum was: het oudste product kwam uit 1988! Het schoonmaken van de keukenkast is bij die deelnemer waarschijnlijk geen grote hobby.
Son en Breugel Verbindt
Tussen de uitslagen door zorgt Son en Breugel Verbindt voor een intermezzo. Zij hebben tijdens de kwisavond met de camera een bezoek gebracht aan een aantal teams en hiermee een mooi beeld gegeven van de stress en de hectiek, maar ook van de gezelligheid en de sfeer die de avond brengt. In totaal 2000 dorpsgenoten hebben zich die avond prima vermaakt, zich in het zweet gewerkt, kris kras door het dorp gefietst en fanatiek het internet afgezocht. Ze zijn er allemaal, op bijzondere fronten, een stuk wijzer door geworden
De uitslag
De spanning wordt opgevoerd, maar dan is het eindelijk tijd voor de finale : De laatste 3 teams worden genoemd, eerst in willekeurige volgorde. En dan komt de einduitslag: De grote winnaar is het puzzel/ vriendenteam Ouwe Mik. Zij maken er een feestje van op het podium. De tweede plaats is voor De Lijsterbesjes. Dit team maakt meteen een mooi gebaar door hun prijs te doneren aan het Bijna Thuis huis in Son, die hiervoor zeker dankbaar zullen zijn. De derde prijs is dit jaar voor de Harmonie, die de 2 jaren ervoor als eerste waren geëindigd. Zij zullen er ongetwijfeld volgend jaar alles aan te doen om die plaats te heroveren.
De 8- koppige organisatie, die bestaat uit Fred Louwers, Sylvia van Lier, Albert Merks, Hans Merks, Paul de Groot, Remco Heeren, Jolanda Mateussen en Wendy Bekkers, heeft zijn uiterste beste gedaan om een prachtige kwis neer te zetten, die behoorlijk pittig was voor de deelnemers. Zij gaan binnenkort weer aan de slag om ook volgend jaar dit mooie dorpsevenement te organiseren. Met minstens zoveel teams als dit jaar die er allemaal nu al weer zin in hebben!