Archieffoto: Annemieke van Tinteren
Archieffoto: Annemieke van Tinteren

Feestelijke intocht Sint Nicolaas.

Algemeen


Zoals al eerder in de Mooi Son en Breugel krant is aangekondigd, gaat Sint Nicolaas zondag 15 november Son en Breugel met zijn komst verblijden..
Het Sint-Nicolaascomité is tevreden met de resultaten van het uitgebreide onderzoek van het Eindhovens Dagblad dat bijna alle steden en dorpen de intocht en het Sinterklaasfeest traditioneel willen houden. Het maakt de Goedheiligman ieder jaar weer blij als hij vanuit Best richting Son komt gevaren en langs de kade de vele honderden kinderen met hun papa's en mama's naar hem zien zwaaien en hem toezingen. Als de boot is aangemeerd zal er eerst ruimschoots de tijd zijn om kennis te maken met de Sint en ondertussen kunnen de kinderen hun zelfgemaakte tekeningen aan een van de bijna 30 zwarte pieten geven.
De harmonie "Pro honore et Virtute" speelt traditioneel nog enkele bekende Sinterklaasliedjes terwijl de pieten menig kinderhandje vullen met het strooigoed uit de grote pietenzakken.
De kleding ziet er wederom voortreffelijk uit en met het inkopen van ruim 500 kilo strooigoed denken we alle kinderhandjes ruimschoots te kunnen vullen.
Ook dit jaar worden er weer rechtstreekse digitale TV opnames gemaakt door S&BTV wat te volgen is door in te loggen op de site www.SonenBreugelVerbindt.nl
De aankomst in de haven, Kanaaldijk-Zuid met zijn speciale binnenvaartboot en enkele kleine bootjes is gepland om 14.00 uur.
Daar zal ruimschoots gelegenheid zijn om de vele aanwe¬zige kinderen kennis te laten maken met de Sint en zijn Pie¬ten.
Om 14.30 uur stapt de Sint op zijn paard voor de tocht naar het gemeentehuis en zal onderweg nog enkele stops maken.
Route.
Vanaf Kanaaldijk-Zuid vertrekt de stoet naar de Nieuwstraat over het terrein van SWZ locatie Zonhove via de zij-uitgang naar de Antoon van de Venstraat, de Zandstraat om via de Taylorstraat bij het gemeentehuis te eindigen. De ontvangst op het gemeentehuis door burgemeester Hans Gaillard zal plaatsvinden om ongeveer 15.00 uur.
Iedereen die al eens bij het gemeentehuis geweest is weet dat er door de pieten altijd nog voor het nodige spektakel gezorgd zal worden. Al weken zijn de pieten druk in de weer met noten, al is niet helemaal duidelijk wat ze ermee bedoelen. Komt allen kijken bij het gemeentehuis!
Na een half uur is de feestelijke intocht afgesloten en zal Sint met zijn gevolg zich terugtrekken voor de vele bezoeken die in de komende weken worden afgelegd.
Dit betreft bijeenkomsten op scholen, verenigingen, instellin¬gen en dergelijke.
Mede op verzoek van de gemeentelijke diensten en de politie willen wij u vragen uw auto indien mogelijk is thuis te laten en niet te parkeren in de straten waar de Sint door komt. Wij willen er alles aan doen om te streven naar optimale verkeersveiligheid en dit kan niet zonder uw medewerking.
Steun.
De Stichting Sint-Nicolaascomité kan een geldelijke steun niet missen. Veel kan er gebeuren door de vrijwillige bereidheid van medewerkers achter de schermen, maar er zijn een groot aantal niet geringe kosten, waaraan niet te ontkomen valt. Denkt u hierbij maar eens aan de kleding, verzekering, gebruik van de boten en de ruim 500 kilo strooigoed.
Deze kosten worden jaarlijks door een aantal lieve en aardige mensen opgebracht, die het comité een warm hart toe dragen.
Wij vragen u daarom vriendelijk een vrijwillige bijdrage over te maken op rekening NL78RABO0148298168 t.n.v. het Sint-Nicolaascomité.
Voor uw onmisbare steun willen wij u alvast hartelijk bedanken!
Wij wensen u allemaal veel gezelligheid tijdens de intocht van Sint-Nicolaas.

Archieffoto: Annemieke van Tinteren
Archieffoto: Annemieke van Tinteren
Archieffoto: Annemieke van Tinteren