V.l.n.r.: T. van der Horst (Ontwikkelingsmanager BPD), wethouder R. Visser en C. van Wanrooij (directeur Van Wanrooij projectontwikkeling) ondertekenen de overeenkomsten.
V.l.n.r.: T. van der Horst (Ontwikkelingsmanager BPD), wethouder R. Visser en C. van Wanrooij (directeur Van Wanrooij projectontwikkeling) ondertekenen de overeenkomsten.

Start bouw Sonse Hout in Sonniuspark februari 2016

Algemeen

De gemeente Son en Breugel en de VOF Sonse Hout tekenden een koopovereenkomst voor 30 bouwkavels én een intentieovereenkomst met 'Afspraken op Hoofdlijnen' voor de verdere ontwikkeling van projectmatige woningbouw in Sonniuspark.
Start bouw 30 woningen
De koopovereenkomst maakt de weg vrij om het nieuwbouwproject 30 woningen Sonse Hout in aanbouw te nemen. Van de 30 woningen zijn bijna alle woningen verkocht. De bouw hiervan zal worden uitgevoerd door Van Wanrooij Bouwbedrijf en start naar verwachting medio februari 2016.

Toekomstige projecten
Met de 'Afspraken op Hoofdlijnen' wordt de positie van VOF Sonse Hout als bouwpartner voor Sonniuspark van de gemeente Son en Breugel bestendigd en gecontinueerd. In het getekende document zijn afspraken vastgelegd over de samenwerking tussen partijen en de wijze waarop partijen samen invullen zullen geven aan de projectmatige woningbouw in Sonniuspark.
VOF Sonse Hout (een samenwerking tussen Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen en BPD Ontwikkeling uit Eindhoven) zal clustergewijs het restant van de projectmatig geplande woningbouw, op dit moment ca. 190 woningen, in goed overleg met de gemeente ontwikkelen, verkopen en realiseren. Twee eerstvolgende clusters (van ca. 35 à 40 woningen) zijn al in ontwikkeling genomen en zullen naar verwachting in de 1e helft van 2016 op de markt worden gebracht.