Lieke Poppelaars FOTO: Hylke Greidanus
Lieke Poppelaars FOTO: Hylke Greidanus Lieke Poppelaars FOTO: Hylke Greidanus

'Live your dreams' expositie Lieke Poppelaars in gemeentehuis

Cultuur

Van 30 maart tot en met 11 mei 2016 exposeert Lieke Poppelaars haar schilderijen in het gemeentehuis.

'Niet wetend wat de toekomst gaat brengen, maar doen wat je leuk vindt en waar je passie ligt.' Dat was het idee waarmee Lieke in 2004 begon aan haar opleiding op het Sint Lucas College in Boxtel. Haar leraren dachten daar anders over, zij zagen al vlug het talent in Lieke.
Dus nam ze op haar 20e de uitdaging aan en is ze voor zichzelf begonnen. Een reis, of beter gezegd; een ritje in de achtbaan waarvan ze de bestemming nog niet had uitgekozen.
Na 7,5 jaar is de achtbaan nog steeds niet op zijn eindstation. Maar het bracht haar al veel mooie uitdagingen en momenten.

Een greep uit haar cv: ze heeft meegewerkt aan de restauratie van het Rijksmuseum in Amsterdam en was betrokken bij 'de Vliegende Hollander' en 'Joris en de Draak' in de Efteling en 'Grizzly Mountain' in Disney Hong Kong. En als kers op de taart won Lieke in 2014 de Viva400Award als 'Meest creatieve en inspirerende vrouw van NL'.

Sinds kort woont Lieke weer in Son en Breugel. Reden temeer om haar werk eens extra in het zonnetje te zetten. Ze presenteert met trots haar nieuwe Lieke Poppelaars lijn, waarmee weer een droom in vervulling gaat; een collectie Lieke Poppelaars schilderijen. Net zoals Herman Brood, Vincent van Gogh en dat soort grote namen. 'Dromen zijn er tenslotte toch om na te streven?'

De expositie is van 30 maart tot en met 11 mei 2016 dagelijks te bekijken in het gemeentehuis tijdens de openingstijden van 9.00 tot 12.30 en op maandag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.