Afbeelding

BAM INFRA gaat herinrichting Rooijseweg uitvoeren

Politiek

Het college gunt de uitvoering van de herinrichting van de Rooijseweg aan BAM Infra. De bouwonderneming wint de aanbesteding waaraan vijf partijen meededen. De innovatieve wijze van aanbesteden heeft geresulteerd in een financieel gunstig aanbestedingsresultaat voor de herinrichting van de weg, want ruim binnen het budget saneert BAM ook de verontreinigde wegfundering onder het bestaande beton. Dit was in eerdere besluitvorming niet voorzien.

De herinrichting van de Rooijseweg, tussen de gemeentegrens met Sint Oedenrode en de ovatonde, is een onderdeel van het project Sonniuspark. De herinrichting heeft onder andere de verbetering van de verkeersveiligheid als doel. Maar ook het verbeteren van de uitstraling van een belangrijke uitvalsweg van de gemeente, een betere ontsluiting van de wijk Sonniuspark en een besparing op de kosten voor beheer en onderhoud zijn belangrijke doelstellingen.

In het ontwerp van de nieuwe weg is ook nadrukkelijk een betere zichtbaarheid van het Dommeldal begrepen. Het wegontwerp is een coproductie van landschapsarchitect Bert Huls en de civiele technische specialisten van Kragten, die aan de hand van de inbreng van belanghebbenden en omwonenden, het uiteindelijke ontwerp hebben geleverd.

Een belangrijk uitgangspunt in de aanpak van BAM is dat de bereikbaarheid van de wijk en de doorgaande routes zoveel als mogelijk open blijven, want 'tijdens de verbouwing blijft de winkel open'.

De kosten voor het project bedragen circa €2,9 mln. Uiterlijk 31 december van dit jaar moet de nieuwe Rooijseweg gereed zijn.

Afbeelding