Afbeelding

Burgerinitiatief voor behoud kerk

Politiek

Afgelopen maandag 11 april zijn er 1310 handtekeningen overhandigd aan de gemeente. Burgemeester Hans Gaillard heeft deze in ontvangst genomen.

Het doel hiervan is om de gemeente te vragen een onderzoek in te stellen naar de mogelijkheid, om de voor het MFA gedachte functies tijdelijk dan wel permanent onder te brengen in de Sint Petrus Banden kerk. De uitkomsten van dit onderzoek dienen te worden afgewogen tegen de plannen voor een nieuw te bouwen MFA.
De handtekeningen zijn in een periode van zes weken verzameld. Sommige waren voorzien van een emotionele reactie met betrekking tot het afbreken van de bestaande kerk.
De initiatiefnemers willen een onderzoek naar de mogelijkheden om de huidige kerk te gebruiken voor het MFA. De mogelijkheid voor dit onderzoek wordt woensdag 13 april besproken tijdens de extra raadsvergadering.
De ondertekenaars van dit burgerinitiatief vrezen dat de kosten de pan zullen uit rijzen voor de bouw van een nieuw MFA, net zoals in de omringende gemeenten.
Tijdens de overhandiging van deze handtekeningen liet Gerard Swinkels weten dat er ook wijzigingen zijn binnen het bisdom. Zo wil de nieuwe bisschop Gerard de Korte zoveel mogelijk kerken openhouden.

De burgemeester beseft dat het onderwerp leeft binnen Son en Breugel, maar dat hiervoor nog steeds de democratische weg moet worden gevolgd. Daarom zal het aantal handtekeningen aanleiding zijn om het geheel tijdens de raadsvergadering te bespreken. Hiervoor zijn de initiatiefnemers van deze actie dan ook uitgenodigd, om gebruik te maken van het inspreekrecht tijdens deze vergadering.

De Mooi Son en Breugel Krant houdt u op de hoogte van verder ontwikkelingen hierover.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding