Afbeelding

Er is een coalitieakkoord

Politiek

Son en Breugel - De fracties Dorpsbelang, VVD en PvdA/Groenlinks uit de gemeenteraad van Son en Breugel hebben vandaag een coalitieakkoord gesloten.
Omdat de resterende periode tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 nog maar kort is, kozen de fracties voor een kort en bondig akkoord, vooral gericht op de zes dossiers die op dit moment binnen de plaatselijke gemeenschap van groot belang zijn.

Het gaat om:
De bestuurlijke toekomst
Het centrumplan
Breugel Bruist
Het sociaal domein
Duurzaamheid en de overgang naar LED-straatverlichting
Sociale woningbouw

Het akkoord wordt in de raadsvergadering van 12 mei a.s. besproken. Dan dragen de drie fracties ook ieder een wethouders-kandidaat voor.
De coalitie-onderhandelingen zijn kort na de raadsvergadering van 13 april jl. gestart. ln die vergadering zegde Dorpsbelang de samenwerking met Dorpsvisie op.
Aan de besprekingen nam ook de CDA-fractie op een constructieve wijze deel. Die fractie onderschrijft het akkoord grotendeels, maar maakt op enkele punten een voorbehoud.

Kandidaat-wethouders
De fracties hebben vandaag ook hun kandidaat-wethouders bekendgemaakt.
Het zijn: .
Robert Visser, namens Dorpsbelang.
Robert Visser, 55 jaar, is sinds 2010 fulltime wethouder in Son en Breugel.

Kees Vortman, namens WD.
Kees Vortman,47 jaar, is sinds 2014fractievoorzitter van de WD in de gemeenteraad van Son en Breugel. Eerder, van 1998 tot 2006 was hij hier ook al raadslid.
Daarnaast is hij o.a. Projectmanager Bedrijfsvoering Service Center Drechtsteden.

Tom van den Nieuwenhuijzen, namens PvdA/Groenlinks.
Tom van den Nieuwenhuijzen, 33 jaar, woont in Eindhoven en is sinds 2010 lid van de GroenLinks-fractie in de gemeenteraad van die gemeente.
Daarnaast is hij o.a. docent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en lnternational Management aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg.

De wethouders zullen hun functie fulltime gaan vervullen.
De portefeuilleverdeling wordt kort na de raadsvergadering van 12 mei a.s. besproken en vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

Lees alles over dit akkoord en de uitwerking ervan in onze uitgave van aanstaande woensdag