Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen

Boa's doen zoveel meer

Politie

De Buitengewone Opsporingsambtenaren van Son en Breugel, ook wel Boa's genoemd hebben een jaarplan 2017 gepresenteerd.Uit het jaarplan blijkt dat het werk van een Boa mee beweegt met de maatschappelijke ontwikkelingen.

Veel inwoners zullen een Boa zien als iemand die op gezette tijden een bekeuring uitschrijft voor fout parkeren of het niet opruimen van de hondenpoep. Dit is echter maar een klein gedeelte van het werkveld van de hedendaagse Boa.

Zij zijn onderdeel van een netwerk en werken daardoor regelmatig samen met ander diensten. Daardoor zijn zij ook een schakel in de leefbaarheid en veiligheid van de gemeenschap en de gemeente, voor u dus.

Maar ook het buitengebied wordt steeds vaker het werkterrein van de Boa. Denk daarbij maar aan het bestrijden van illegaal dumpen van (hennep) afval en het wildcrossen. Hierbij is er een goede samenwerking met de Boa's van de gemeente Nuenen en Geldrop Mierlo.
Verder zal er meer aandacht uitgaan naar handhaving reguliere horeca en sportkantines, hondenbeleid, kwetsbare inwoners en ondermijnende criminaliteit zoals hennep/drugs, mensenhandel en arbeid migranten.

Natuurlijk is de Boa een vervelende man als u de bon krijgt, maar zij doen zoveel meer ook voor u. Misschien niet altijd zichtbaar maar wel nuttig, zeker in deze tijd waar veiligheid niet vanzelf sprekend is.