Afbeelding

Basisschool De Stokland: "samen het beste uit jezelf halen!"

Algemeen

De Stokland is een vriendelijke school, landelijk gelegen aan de rand van de wijk "Het Eigen" in Breugel. De school ontleent haar naam aan een vroeger gehucht in Breugel, "Stokland" genaamd.

We zijn een school met een open en vriendelijk klimaat met een enthousiast en deskundig team dat, samen met onze leerlingen hoge resultaten wil halen, zowel op didactisch vlak (leergebied) als ook op sociaal emotioneel vlak (leefgebied). Ontwikkeling van zelfstandigheid, eigen initiatief, eigenaarschap, creativiteit en verantwoordelijkheid vinden we daarbij belangrijk. Ons onderwijsaanbod en de manier waarop we dit aanbieden toetsen we steeds kritisch aan wat de kinderen nodig hebben in deze tijd. Daarom zijn we als school voortdurend in beweging en ontwikkeling. Wat onze school uniek maakt t.o.v. veel andere scholen is het feit dat er maar liefst 8 mannen werkzaam zijn op onze school, waardoor er een goede mix ontstaat van juffen en meesters! In het schooljaar 2014/2015 is het huidige, moderne gebouw in gebruik genomen (nadat ons vorige gebouw door brand verwoest werd). Een prachtig, stoer gebouw met een transparante uitstraling.

Onze ongeveer 300 leerlingen hebben de beschikking over 13 leslokalen en een aantal multifunctionele ruimtes. We zijn een brede school waarbij we intensief samenwerken met kinderdagverblijf Piggelmee en de BSO en peuterwerk van Korein als partners onder één dak. Daarnaast bieden we een ontmoetingsruimte voor jonge ouders met baby's en peuters, een initiatief van de Duwkar. Wilt u nader kennismaken met onze school? Wij vertellen u er graag meer over en geven u een rondleiding door de school in bedrijf. Neem gerust contact op met ons om hiervoor een afspraak te maken op nummer 0499-490388. Tot ziens op onze mooie school!