sonneklanken KIOSK
sonneklanken KIOSK

Veel muziek op en rond de kiosk.

Cultuur

Son en Breugel - De Back-commissie is weer bijzonder actief geweest in het organiseren van muzikale activiteiten op de Sonse kiosk en dat heeft deze zomer geresulteerd in een uitgebreid scala aan optredens . Ook de komende week kan er weer volop genoten worden van diverse orkesten en ensembles, die muzikaal hun beste beentje voor zullen zetten en het hart van Son zullen verlevendigen met muzikale klanken.

Zaterdag 1 juli: 13.30 tot 15.30 uur Accordeongroep Sonneklanken.
Deze enthousiaste groep Sonse accordeonspelers is in 2000 opgericht en staat onder de muzikale leiding van Lidy Mak. Zij repeteren om de veertien dagen op woensdagavond in de Boerderij in Breugel. Het repertoire bestaat vooral uit gezellige muziek en vrolijke meezingers.

Zondag 2 juli : 13.00 tot 16.00 uur ; Seniorenorkest The Oldtimers
Het Seniorenorkest the Oldtimers uit Nuenen werd opgericht in 1996. Oprichter en orkestleider is Willie van Bakel. In de afgelopen jaren heeft hij bereikt dat the Oldtimers niet meer weg te denken zijn in de muziekwereld.
Begonnen werd met tien leden, maar het afwisselende repertoire zorgde ervoor dat de band nu uit 24 leden bestaat. Het veelgevraagde orkest trekt voornamelijk ouderen uit de regio. Elke culturele manifestatie in de regio luisteren zij op. Omdat de ouderen tijd over hebben trekken zij ook regelmatig naar België en Duitsland. The Oldtimers spelen een breed en internationaal repertoire van vooral gezellige dans- en luistermuziek.

Woensdag 5 juli: 19.30 – 21.15 uur: Smartlappenkoor Rawazzi
Smartlappenkoor Rawazzi is opgericht in 2001, telt momenteel ruim 60 leden en zingt smart- en levensliederen. Het koor repeteert 1 x in de 14 dagen in de boerderij in Boerderij en staat onder de muzikale leiding van Lidy Mak.
Het koor verzorgt het jaar door tal van optredens, o.a. op Koninginnedag, in verzorgings- en verpleeghuizen en natuurlijk ook op het Smartlappenfestival bij de Sonnerie, dat enkele weken geleden werd gehouden.

Zondag 2 juli: 12.00 – 13.00 uur Lunchconcert Saxofoonkwartet Quad op het Dommelbalkon.

Het Dommelbalkon is een zeer mooie locatie in het "Vroonhovenpark". Als u achter de kerktoren in Son door de poort achter de Calvarieberg naar het oude kerkhof loopt ziet u op afstand aan de Dommel een wit gebouw met rode pannen. Helaas is tot nu toe nog niet veel op deze mooie locatie gepresenteerd, maar dat gaat veranderen. Er zijn inmiddels al diverse optredens aangekondigd.

Het saxofoonkwartet "Quad" zal op zondag 2 juli van 12.00 uur tot 13.00 uur een lunchconcert verzorgen. Omdat vorig jaar i.v.m. ziekte van een van de leden het concert moest worden afgezegd is dit de herkansing voor het ensemble. Er wordt muziek ten gehore gebracht van licht klassiek (kamermuziek), enkele evergreens tot Jazz. De aanwezigen bij dit concert zullen kunnen oordelen hoe geweldig mooi deze locatie is en hoe het staat met de akoestiek van dit gebouw. Als u tijdens het concert zeker wilt zitten neem dan een klapstoeltje mee. Als u na afloop alles meeneemt, is misschien een zelf meegebracht frisdrankje voor u ook welkom.

Saxofoonkwartet Quad
In 2006 hebben 4 enthousiaste muzikanten uit Son en Breugel het saxofoonkwartet Quad opgericht om samen op hoog niveau gezellig muziek te maken en daarmee nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Bij hun eerste optreden tijdens een solistenconcours behaalde het kwartet in 2006 het hoogst aantal punten in de hoogste klasse en in 2010 het hoogst aantal punten van de dag. In de loop der jaren zijn er succesvolle optredens geweest tijdens grote recepties en andere gelegenheden.

De afgelopen jaren heeft Saxofoonkwartet Quad met grote waardering van de aanwezigen muziek verzorgd voor o.a. het 75-jarig jubileum van SBC, het najaarsconcert van "Zang en Vriendschap" , tijdens het volkskerstconcert in Son en Breugel georganiseerd door Amuson en bij Lazy Sonnie Afternoon in de kapel van "La Sonnerie".

Saxofoonkwartet Quad speelt muziek in verschillende stijlen, van licht klassiek tot modern. Saxofoonkwartet Quad bestaat uit:
Wil van der Zanden Sopraan- en Altsaxofoon
Arold Schers Altsaxofoon
Dorry van Hout Tenorsaxofoon
Robert van den Eertwegh Baritonsaxofoon

Voor alle optredens geldt: de toegang is gratis en het optreden gaat uiteraard alleen door met goed weer.


Quad